Niké

Niké

A győzelem még nincs a markában, de a mozdulat már nagyon ott van, készül nyerni, győzni, nemsokára befut a célba. Nem csak az a mitológiai alak jut eszembe a képről, akire a cím is utal, hanem azok a rövidtávfutók mozdulata is, akik a cél előtt előrefeszítik felsőtestüket, hogy azzal a pár századmásodperccel ők legyenek a győztesek. Tehát nekem a mozdulat jó, bár, mondom, nem feltétlenül Niké jut eszembe róla, mint inkább a cél előtti mozdulat. A háttér és a fény-árnyék játék kissé kuszának tűnik nekem, és olyan, mintha a hölgy alak a növényi árnyakkal versenyezne, mintha fölöttük szeretne győzelmet aratni. Itt sem érzem még a teljes győzelmet, hisz a szemem folyamatosan körbe jár a növényi árnyak, a női alak és a cserépedény között. Ami a Fény és árnyék leckét illeti, szerintem jó megoldás, bár egyszerre látunk a képen fényt, árnyékot, ellenfényben lévő alakot, ettől nekem kissé talán zsúfolt az egész. Két csillagot adományozok. (Bartos Ágnes)
értékelés:

Hozzászólások

36
Értékelem!

Igen, mindenképpen jó lett volna.

30
Értékelem!

Zsolt, a kérdés elméleti volt, nem megvalósaíthatósági analízisről beszéltem, hanem esztétikairól. Elhiszem, hogy az adott környezetben nem megy, ha jó lenne és ment volna akkor azt csináltad volna, a kérdésem csak az, hogy szerinted jó lett volna-e.

29
Értékelem!

Hát, ha nincs modell, akkor nincs kép se, mert nincs szereplő, csak színpad.

A hely adottsága, mivel nem nagy az ablak, és a fény se úgy jön be, tehát emiatt nem lehetett feljebb emelni úgymond a modellt.

24
Értékelem!

Kell ide egyáltalán a modell? Ez egy nagyon jó fal+ árnyékok.

Zsolt: szerinted itt milyen lett volna egy erősen alulról fényképezés, mint amilyet a "kint vagyok bent"-ben láttunk?

30
Értékelem!

Hát, ez ilyen lakótelepi istennő, ez jut nekünk.

29
Értékelem!

Azért van ott egy nagyon jó játék, azzal a szinte kerek világos folttal, mintha egy reflektorba nézne az a Niké.

30
Értékelem!

Niké a győzelem istennője. Ezt itt nem nagyon látom.

36
Értékelem!

Nekem nem volt gond a kettő összehozása. A sejtelmes dzsungel-idézet nem rossz párosa a hajó-orr-dísz mellbedobásnak. A kapitány még úgysem ébredt fel, a kormányos meg elbóbiskolt, most lassan rácsúszott a kalózhajó a reggeli homokra... :)

34
Értékelem!

A modellben tényleg megvan a mozdulat, de a Louvre-ban, ahol lakik, nincs körülötte ennyi gaz. Szerintem nincs eldöntve, hogy a gaz és az árnyéka a fontos, vagy a modelled.
Szerintem.

Új hozzászólás