Ökör iszik magában

Ökör iszik magában

Folytatásként ez lenne a 3. kép. Ez már nem psycho és beteg... (azt hiszem :D) Sokat elmond rólam, hiszen sosem elleneztem az ilyesfajta bulikat. Persze nem egyedül, sokkal jobb társaságban... Remélem elfogadható teljes alakos önportrénak. Igaz, nem vagyok rajta tetőtől talpig, de talán ezt ellensúlyozza a több nézőpont...

Nem kis munka elkészíteni egy ilyen képet, még akkor sem, ha ebben akár a PS, akár bármi más trükkös szoftver van segítségünkre. Ki kellett gondolni, végig kellett nézni azt, hogy melyik gesztus hogyan tud megélni, melyik mekkora teret igényel, ez itt viszonylag jól sikerült. Még az is jó, hogy ez a fád, kékes szín, ami az egész képre jellemző, a ruhában is megvalósul. Jó ez a nájlon asztalterítő, ez a műparasztos háttér, tehát az egésznek van egy elég erős szoció hangulata. Jól hozza az ilyen baráti kvaterkázásnak a jellegét, sőt, akár festészeti példák is idehozhatóak lennének, mert az a gesztusrendszer, amit itt látunk, azok a figurák, amiket itt István megszemélyesít, azok ezekben a beállításokban, ezekben a formákban először a festészetben voltak jelen. Úgyhogy ha a humoros részét vesszük, akkor föltett az i-re a pontot István. Ez még akkor is igaz, ha a humoros részén kívül a vidéki élet nem mindig könnyen átélhető attitűdje is jelen van. Nevezetesen arra gondolok, amikor az ember elmegy egy kis faluba, és azt gondolja, hogy ott majd kikapcsolódik, meglátogatja a rokonokat, és a vége egy teljes elzüllés lesz, mert azt általában nem nagyon fogadják el, ha az ember azt mondja, hogy nem iszik alkoholt, és behúzza egy örvény az ember, és a végén már tényleg asztalra borulva alszik. Tehát maga a helyzet jó, talán annyit hozzátennék, hogy nem biztos, hogy mindegyik szereplőnél ugyanazt a ruhát húztam volna, lehetett volna ezzel játszani. Persze, ez is egy jó irány lehet, hogy ezzel azonosítjuk magunkat, de akár azzal, hogy valamelyik stációnál leveszem a pólót, vagy fölgyűröm egy kicsit jobban, szóval ezzel még lehetett volna játszani. De a kép rendben van, köszönöm szépen. Most már tényleg nincs semmi akadálya annak, hogy megismerjük István másik oldalát is. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Carl Orff című adásomhoz, így utólag, ezt a képet választottam illusztrációnak.

Sziasztok!

Köszönöm!

Nem tökéletes a kép, sajnos nem fért el rajta minden úgy ahogy akartam. Így is muszáj voltam a KIT obit használni a nagylátószög miatt, pedig utálom.... :D

Nagyon jó!
Én is ilyen egész (több)alakos önportrét terveztem magamról, de nem "ivósat".

Apám ránézett véletlenül erre a képre, aztán azt hitte én csináltam magamról:) Persze mondtam, hogy nem én vagyok ott, és meg is beszéltük, hogy tényleg milyen furcsa, de a bal két alak arca tökre hasonlít rám:)
Ja a kép jól sikerült és tetszik is. sok kivetni való nincs benne, én nem találtam ilyesmit:)

Köszönöm! :)

Igen, talán lehetne több kapcsolatom is magammal, de a fő elképzelés egy tivornya, és azoknak különböző szereplőinek bemutatása volt. Egy aki nem bírja, a féktelen vedelő, a megfontolt, aki csak bort vagy pezsgőt iszogat lassan, és a kimérten ésszel ivó, aki tudja hol a határ... :)

És köszönöm a rekordhoz való gratulációt is! :) Nem nagy büszkeség az tény, de egy őrült lázadó ifjúságnak még az volt... :)
Megvan videón is, az utolsó alkalom, amikor úgy ittam...talán majd egyszer megmutatom... :)

Üdv!

Szerintem meg tök jó! Pont összeillik ez az effekt a háttérrel meg a képekkel a falon, a terítővel. Mondjuk lehet, hogyha nem lenne rajta akkor nem is "hinnénk" annyira el ezt a képet:) Kreatívnak tartom az ötletet, nagy unalmamban majd egyszer én is lehet csinálok egy ilyet:D Az üvegeket meg be szokták zárni azután is ha kiürülnek...:) De a magaddal koccintás viszi a pálmát! :D

Mégegyszer köszönöm ( bár ez az előző írásomnál talán lemaradt... :) )!

A gyűrött réteget az abszurd látvány erősítése miatt alkalmaztam, de valóbban nem lenne fontos rá, a lényeg az anélkül is az maradna... :)
Csak nekem olyan csupasznak tűnt a fotó enélkül...

Üdv!

:) Én nem mondtam hogy hibás, csak hogy lebuktatott... de abban is odaértem, hogy énelőttem :)) A korabeli kocsmai krónikák pedig hát... itt nem látszódnak :))
A technikát, technológiát viszont még mindig úgy érzem, hogy jól kezeled! Bár talán valamilyen technológiai kényszer ez a fura csomagolópapír hatás a falon... na azt nem tudom miért...
A sztori (ahogy írtam már) szerintem poénos, könnyed. Én szívesen bogarásztam a fotón. :)) Üdv!

Igen, én vagyok a Pestis! :)
Ennek a becenévnek is több "oka" van. Kedvenc olvasmányom a John Caldwell által írt Káosz sorozat. Amiben a félvér ork főhős nevezi magát a két lábon járó pestisnek, mert minden barátja és akikkel összefut meghalnak. Szerencsére ez velem nem így van, de a főhős jelleme az tetszik... :)
Valamint a keresztnevem becézése alakult így...István->Pista-->Pesta->Pestis... :)

A képen való elrendezés az valóbban hibás, nem figyeltem a részletekre... :)
De garantálom, ez a jellemem valós. Ifjú koromban a falusi kocsmákban legendaként köszöntöttek! :D

7 felest ittam meg 18 másodperc alatt. Vodka-Barack-Körte-Konyak-Rum-Kevert-Cherry.... :D

Jaj, te vagy a késesgyilkos? Akinek a beceneve pestis? Örömmel látom, hogy a kisujjad is megvan. Jól van ez így, a jéger meg olyan drága, perszehogy az üres üvegre is visszatekerjük a kupakot.:)

Poénos a fotód :) Bár az eldöntött, tisztára mosott és gondosan visszakupakozott jageres üveg lebuktat, akár csak a többi visszadugózott ital: nem vagy igazán gyakorlott a témában :) egy piálós asztal (úgy érzem) nem teljesen így néz ki. Azt hiszem, annyira komoly ez a jellemrajz is, mint a késes gyilkosod :)) Persze a beállítás egy pillanatra sem hagy kétséget efelől.

Új hozzászólás