Önkép (ism.)

Önkép (ism.)

Jó ez a gesztus a szőrme karmelegítővel és a kalappal, na jó, oké, olvastam, hogy ő egy kutyus, de valóban nem sokat lehet belőle látni, ami abban a tekintetben nem baj, hogy a kutyák nem nagyon szeretik ezt a nagy fényességet, amihez a gazda szeme hozzá tud szokni, mert a gazda tudja, hogy fotózni fog és a lámpa vagy a vaku el fog villanni. Nem vagyok vakupárti, de itt és most ez a kép olyan meggyőző erővel bír, hogy el tudom fogadni ezt a megoldást is, mert levesz a lábamról az az ironikus önvallomás, amit kapunk. Velo, vagy akarom mondani Laci ez jó, ne hagyd abba, kérek még portrékat, képeket magaddal! (A szemüveg ha jól látom olvasószemüveg, nekem az picit kiugrik a többi jellegzetesség közül, a szakáll, a haj, a kalap, a kutya és a tekintet mindent visz, a szemüveg egy védőszemüveg lesz így nekem...) (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Nekem nagyon tetszik a gesztus, még mindig jó a kalap, egészen eredeti figura néz velem szembe. Viszont a szőrgombóc valóban nem tiszta, hogy micsoda.

Jó annyira nem zavaró ám, csak megjegyeztem.

megpróbáltam a hátteret homogenizálni - úgy látszik a sasszemed nem kerülte el... :-)

..

A kép egy szoba sarkában van? Mert ott középen a kalap széle mellett fut egy csík függőlegesen. Tényleg szegény kutya levágták. De lehetne nem is kutya, csak valami bolyhos tárgy is.

úgy gondoltam, a kuty´ csak kiegészítö deko, (itt) elég belöle ennyi. a kutyaportrénál majd az én fejem lesz levágva... ;-)

..

Engem az gondolkoztat el első körben a portréd kapcsán, hogy ha úm. az önképednek ennyire része ez a kuty', hogy rákerült az önarcképedre, miért vágtad ketté a fejét szegénynek??

A képet lefelé négyzetre kiegészítve a kutya is beleférhetne, és a bal szél ürességét is kiegyensúlyozná valamelyest a lent középen látható eb, mintegy talapzattal megtartva a képet. Így a kép kapna egy átlós kompozíciós vonalat is, plussz az így felfelé tolódó arcod is előnyösebb helyen lehetne ezáltal, a szemvonalad a felső aranymetszés közelébe tolódna.

A tónusok viszont szépek, az egyszerű, de finoman szórt megvilágítás a világos háttérhez nagyon jó szerintem.

Új hozzászólás