önportré

Sallang nélküli önportré, 40 éves nő 4 gyerekkel. Természetes fény, canon 70-200.

Hozzászólások

0
Értékelem!

Áh, szerintem nem kell túlkomplikalni, jóez úgy ahogy van. Lehetne máshogy vagni, stb... de az egy másik kép lenne.

0
Értékelem!

valóban tréfás néha az oldal és megesz egy-egy kommentet, de néha vissza lehet hozni egy cache ürítéssel, most ez sikerült, megvan.

0
Értékelem!

Nagyon köszönöm, hogy szóltál, hogy nem látszik a válaszom! Megpróbálom újra leírni, reagálva a te mostani véleményedre is.
Gyulovics István vágással kapcsolatos véleményére reagáltam leginkább. Az volt a lényeg, hogy a szűkebb vágást kipróbáltam ennek a verziónak a készítésénél, de az nekem túl erős volt, egyelőre nem akartam magam ennyire erősen ábrázolva viszont látni :). A tágabb vágási ötletet kipróbálhatom még, de nekem akkor ez tűnt egy számomra kellemes kompromisszumnak. Viszont megértem a vonalvezetés miatti aggodalmát, ki fogom próbálni. Nem biztos, hogy változtatok, de mindenképp ránézek arra a megoldásra is.
A kéz világosság miatti túl hangsúlyossága nekem is kérdéses volt. Őszintén nem tudtam magamban döntésre jutni, hogy jó-e vagy sem. Kibillenti a tekintet fókuszát, viszont az egyenes függőleges meg adott nekem egy feszültséget, ami viszont tetszett, ezért maradt a kép.
Nagyon érdekes számomra, hogy ki mit lát meg a képen, kinek mi tetszik rajta és mi nem. Köszönöm a sok hozzászólást, értékes visszajelzések számomra!

0
Értékelem!

Viki, sajnos lemaradt amit írtál, néha csinál ilyet ez az oldal. Amikor ilyen történik, a böngésző visszafele gombjával még előcsalogatható, és újra menthető (de most már sajnos nem)

Máskülönben lemaradt az üdvözlésem is a Téren, bocsánat, azt hittem, már beszélgettünk! :) Szóval szia, Üdv a Téren!

De akkor kifejtem jobban azt is, amit tömören írtam alább. Szerintem is egy tényleg sallang nélküli fotót mutatsz! Nekem tetszik a természetes fény használata, az, hogy erős és tiszta a tekintet, és átjön az a szembetekintés, mint a hozzászólásodban írod. A kéz kapcsán két dologra szerettem volna utalni. Egyik a kéztartás és az ujjak. Az ujjakban most kis feszültséget érzek. Érvényes lehet ez, ha ezt a feszültséget szeretnéd mutatni. A másik, hogy a kéz az erős megvilágítás miatt most nagyon fókuszba kerül - nekem ezért tűnt fel. A haj, az arc, a nyak, a dekoltázs nekem teljesen rendben vannak, a tekintet ereje, és a kép tiszta őszintesége miatt pedig nagyon imponáló a portré.

Amit írsz a hozzászólásodban, szerintem is fontos, hogy ne csak a külső elvárásoknak készítsük a fotókat - bár azt hiszem, jelen társadalomban ez szinte elvárássá kövül sajnos - de azért vannak páran, akik a szépséget nem a divatos jelzőkben (úgy mint fiatalos, fitt, csinos, sikeres, stb...), hanem a természetes mélységükben próbálják bemutatni. Ilyen e hely szellemi mentora, és az ő munkássága is, Balla Demeteré. Szóval szerintem ezzel nagyon jó helyen jársz, és keresed...

Még annyit, hogy itt a hozzászólások privát vélemények, nem szentírások, jellemzően nem mindentudók ücsörögnek a háttérben (tisztelet a kivételnek) a hely pedellusa, házigazdája Zsolt majd írja az ő "hivatalos" útmutatásait az értékelésében. (((((Persze ha tetszik, ha nem az övé is csak egy vélemény, amit azért jobb figyelembe venni, ha az embernek vannak céljai... :)))) Bocs a másik végletért - a hosszúságért!

0
Értékelem!

Át fogom gondolni Gyulovics István vágásra adott véleményét, köszönöm szépen az észrevételt. A szűkebbre vágást kipróbáltam, amikor ezt készítettem, őszintén az nekem túl erős lett :D, de a tágabbra vágást ki fogom próbálni, az általad említett feszültségek miatt. Köszi.

0
Értékelem!

Üdv a Látszótéren Viktória! Jó a kép, visszatérek hozzá időről-időre. Vagy szűkebb, vagy tágabb kivágás jobban állna neki szerintem, hogy benne legyen még a fejed teteje, meg a póló kivágásának hangsúlyos csücske befejeződjön. Most pont annyi marad le ami bizonytalanná teszi nekem a képet. Jó a finoman balra rendezett kompozíció és a szemek nagyon kifejezőek.

0
Értékelem!

Remek portré! A kéz hoz egy bizonytalanságot, a többi határozott és erős!

0
Értékelem!

Nem szóltál rosszat, elemzés tényleg később jön, de igyekszem!

0
Értékelem!

Igen, ez nagyon jó amit írsz, végülis ez az aminek látszania kéne az önportrén, hogy milyennek látja magát az ember. Ez az ami nekem pl nem megy. Ja igen, az értékelés az majd a Hegyitől jön, én csak leírtam a magam amatőr véleményet. Ha valamit rosszul fogtam meg majd a Zsolt rámszól remélhetőleg. Végülis itt képnyelvről tanulunk aminek csak az egyik fele a fényképek készítése, a másik annak a leírása lenne, hgoy mit lát az ember, de ez nem annyira érdekes mint a fényképezés ezért aztán ritkán fordul elő, valószínűleg pedig ez is fontos lenne. Meg persze rtika az olyan kép amihez az ember igazán szólni akar. Meg a kritikus megjegyzeseket senki nem fogadja szívesen, meg aki örülne neki az se kap, mert az emberek többsége nem igazán tudja hogy lehet egy ilyet leírni. A te képeddel kapcsolatban mondjuk nincs kritikám, van néhany dolog amit máshogy csináltam volna mert nem vagyunk egyformák, de csak rontana a képen.

0
Értékelem!

Ehhez a képhez még annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy elég vegyes volt a fogadtatása az ismeretségi körömben. Sokan szóltak, hogy ez nem is én vagyok, én ennél sokkal vidámabb, csinosabb vagyok és főleg itt sokkal öregebbnek nézek ki, mint a valóságban.
Ezt csak azért írom le itt, mert ez egy nagyon érdekes kérdés, hogy milyennek látjuk magunkat és milyennek látnak mások. Sokszor ez rettentő távol van egymástól. Vagy inkább úgy mondanám, hogy jó esetben mi sokkal több arcát ismerjük saját magunknak, a saját lelki világunknak, mint mások, akik általában egy szeletetet, egy "szerepet" ismernek belőlünk.
Nekem ezzel a képpel az volt a célom, hogy olyannak mutassam magam, amilyennek én érzem magam az adott pillanatban, olyannak, amilyennek egy 40 éves nő érzi és látja magát a tükörben: fáradt, nyúzott, már nem olyan fiatal és ez már rendben van így. Magamon nem végeztem semmilyen retust, csak a ff filter és kis világosítás-sötétítés történt.

0
Értékelem!

Nagyon szépen köszönöm az értékelést!

0
Értékelem!

Ez nagyon tetszik. Ez a sallangnélküliség igen nehéz összehozni úgy, hogy ennyire személyes maradjon és megtartsa a tónusok és szerkezet egyensúlyát, illetve, hogy pnot jól borítsa fel; ha jól látom ez az első fotód itt, kitűnő bemutatkozó kép.

Új hozzászólás