Őszi fa
Gerlei Gábornak akartam ajánlani színesben, de talán így is őszi.

Itt a leiratot olvasom, isten ments, hogy ezt színesben készítsd el, meg is bolondulnék, a közhelynek és a giccsnek is van határa, és ebbe az ősznél elég könnyű belecsúszni, erre jó ha figyeltek is, jó elkerülni. És ennél a képnél pont erre láthatunk egy jó példát, hogy jelen is van az ősz, jelen is van a személyesség, és mégis van benne valamilyen eltartás, áttételezés, nemcsak a szín, ami miatt a transzpozíció miatt és a kékes árnyalat miatt is, amit itt látunk, hanem amiatt, hogy az alkotó merte vállalni ezt a redukciót, és hogy a formákat is csak árnyékként jeleníti meg, és csak mint zaj – megfordítja a történetet, és nem a főtéma az éles és értelmezhető és hozzá a háttér a zaj, hanem a háttér az ami éles, és a főtéma csak egy árnyék, és ez a fajta megfordítás jót tesz az üzenetnek filozófiailag, ráadásul a háttérre húzza rá a leckét, az ősz ábrázolását. Úgyhogy trükkös egy dolog, nagyon szeretem, három disznó. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Nagyon jó ötletnek tartom! Én nem élesítettem volna, tetszik ez a ciános ff, mostanában én is szoktam használni ezt a színvilágot.

Alább volt egy mosolyszüret, itt pedig egy lomb-levél szüret. :)

Köszönöm szépen, jó ez így FF-ben is. Szépen látszik a tözs árnyéka, a két ággal, meg a lomb is. Szellemes.

Olyan szép jin-jangos hatása van nekem ennek a képnek; a világos-éles levelek és a sötét-elmosódottabb lombárnyékok - és a kettőt összekötő emberi alak és mellette a lelógó ág árnyéka. Nem tökéletes a párhuzam, de ezt juttatja eszembe.

Új hozzászólás