Púdergyár

Púdergyár

Azt gondolom, hogy ez egy leckemegoldás. Azt is megmondom, hogy miért. Azért, mert én úgy érzem, hogy ez egy nagyon is jól felismert megfigyelés és témagyakorlat, mégpedig azért, mert nem csak, hogy tömegében jó az elhelyezése, hanem a szürrealitása is megvan ennek a háttérben lévő dombokkal. Ettől az egész valahogy kiemelkedik ebből a sztoriból. Csak kérdezem, hogy a felső régióból nem volna még egy kicsi? Mert oda nekem egy egy, másfél ujjnyi hiányzik, mert most nagyon szűk a felső réteg, tehát én ezt a nagyon fekvőre vágott dolgot nem tartom szerencsésnek. Egyébként mondom, a dolog az rendben van. Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy erre megelőlegezem a 3 csillagot, reménykedve, hogy esetleg van olyan verzió, amiben a felső rész még tart tovább ezekkel a dűnékkel, buckákkal. Nagyon finomak a színek, és abszolút értem azt is, hogy mi a címnek a jelentése, úgyhogy én köszönöm, ez egy jó megoldás. A leckemegoldással egy kicsit még várok, de a 3 csillag abszolút jár ezért a képért. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Hááááát, lehet, hogy ez a magyarázat, hogy a pedellus gondolatot is olvas.:)

Szóval, ha Noéminek van egy nemszeretemleckéje, akkor abban az esetben a Pedellus akkor sem engedi tovább őt, ha amúgy kész van vele? :)
Azért, mert azt sejti, hogy kb. 0 db épületfotót készítene az elkövetkezendőkben? :)))

A kép teljesíti a leckét - megoldja azt. A Noémitől még várok képeket ebben a témában, hogy meg legyen a leckemegoldása. :)

Köszönöm az elemzést! Ha nem lennének a jelek, a szöveg alapján hirtelen nem is tudnám, hogy akkor most megoldottam a leckét, vagy sem? :)))
A képaránnyal sokat vacakoltam. Fent nincs nagyon több, mert ez egy képrészlet. Jobb oldalt meg akartam tartani a kéményt a cím miatt, ha jobbról vágtam, akkor meg felbillent az egész. Arra jutottam, hogy talán most az épület formája indokolni fogja ezt a képkivágást.

Teljesen normális európai felvetés! :)
De az igazság az, hogy jobbra-balra épületek, házak tömkelege, csak ez volt ilyen púderszínű. Viszont maga a település tényleg a semmi közepén van.

Érdekes hangulatú kép, a színvilága, finomabb tónusai valóban olyan púderes, porral takart hangulatot adnak, ez tetszik. Ugyan egy ipari telep, de mégis van benne egzotikus az európai szemüvegemnek. :)

Egy kérdésem lenne, amire gyanítom csak Noémi tud válaszolni: jól sejtem, hogy ez a gyár a nagy semmi közepén van? :) Nem lehet, hogy jobban érvényesült volna tágabb látószöggel, ahogy a hegyek, sivatag között egy ilyen mesterséges, épített környezet "tájidegenkedik" éppen? MIndez csak kérdés, gondolatkísérlet -- fogalmam sincs működne-e, van-e erre mód stb. De ha a táj jellemzően olyan mint a felső képrészen akkor azt hiszem működhetne.

Tetszik nekem ez a kérdés! :)
Nem, nem púdergyár, csak az illúzió miatt lett ez a címe.

Ez tenyleg pudergyar, vagy csak a latvany miatt nevezted el annak?

Igen, nagyjából egyidőben, és igen Mongólia.
Viszont egy csomó ember van a képen! Na jó, azért elő kell venni a nagyítót, hogy megtaláljuk őket. :) Annyira száraz a levegő, hogy még ilyen távolságból sincs kék fátyol a képeken.

Valahogy olyan benyomásom van, hogy mintha egy időben készült volna a Ma született barátság fotóddal, mintha ugyanaz a vidék lenne. A leckét viszont itt evidenciának érzem, mégha a kép nagy részét a környezet is foglalja el - de számomra ez így érthető jól. Hasonlít egyes keleti utifilmes élményeim emlékképeihez a fotó pl. Mongólia környékéről... És még annyit, hogy mivel egy embert sem látunk, tovább fokozza a hely elhagyatottságának érzetét ... nekem mindenképp. És még annyit, hogy nem csak filmek, hanem könyvekben is láttam hasonlóakat, vagy legalábbis az érzet nagyon olyan. Nemrég kezembe került egy ötvenvalamennyiben írt, Tibetről szóló magyar könyv, no az az érzés kap el.

Új hozzászólás