Rezonancia

...de akár absztrakt is lehetne. :) Úgy látszik mindent kétfelé sorolok?

Nagyon szép ez a kép. Elfogadom a rezonancia leckébe is, mert nagyon szépek ezek a ritmusok. Hogy ez egy kanapé és arra rávetődik a fény, vagy akár lehet ez egy lámpabúra, vagy lehet egy függöny, ezt én nem tudom megállapítani, de nem is fontos. Finom, egyszerű és mégis rendben lévő kép. Egyetlen egy dolgot mondok Zoli, hogy a bal oldalról egy sráfnyit lehagytam volna, hogy ebből a centrális dologból kibillentsük egy kicsit. Ott most ugye három, nagyjából egyforma tónusban lévő csíkunk van, abból, hogy ha a legszélsőt levágod, akkor kap az egész egy érdekes, dinamikai mozgást, attól, hogy elmozdulunk a középponttól még inkább. Némi elmozdulás most is van, de ennél egy kicsit erősebb elmozdulás kéne. Talán ennyit tudok hozzá mondani. De egyébként a kép, az tökéletesen rendben van. Én erre most megadom a 3 csillagot és a leckemegoldást is. És arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy most innen lépjünk vissza egyszer az első három leckére, az önportréra. És amit itt megfigyeltél, ezt a keresetlen egyszerűséget, ezt próbáld meg az önmagad ábrázolásánál behozni. Mert annyi viccet, meg jópofaságot, meg idétlenkedést kaptunk már, hogy kezdek egy picit kétségbeesni, úgyhogy mutasd már meg, hogy hogyan csinálsz te egy portrét magadról, akkor, amikor nem akarsz viccesnek tűnni, viccel elbújni akár magad elől is. Amikor csak tónusokkal dolgozol. És ha lehet kérni, akkor ez egy fekete-fehér portré legyen. (hegyi) értékelés:    

Miért a hónap képe:

A Rezonancia című képet választom a hónap képének. Zolival már régről virtuális ismerősök vagyunk. Nem az ismeretség miatt választottam ezt a képet. Leginkább a rend és a harmónia az, ami vonz benne. A felszín texturáltsága is ad egy rendet a képnek, amit viszont nagyon szabályosan de ugyanakkor felszabadítóan megbont a fényfolt és a finom fénykülönbségek. Lehetne tovább ragozni, de nem érdemes. Szép, kitisztult, hűvös kép ami ugyanakkor melegséget is áraszt. (Hajdrák Tímea)

Hozzászólások

Zoli, azzal hogy lökött vagy, semmi baj. Csak a képeidre ne erőltesd ezt rá, mert azok a legritkább esetben bírják ezt el. Igen pici és vékony mezsgye az, ahol működik a képi humor és nem valami pusztító alpáriság (Puzsér) jön ki belőle. Úgyhogy igen, frissre vágyom, a lököttséget meg hozd a buliba, és a rádióba, ott pont jó helyen lesz :)

Kedves Zoli! Akkor gyere korán, és mi is korán megyünk. 06-20-939-**** a telefonszámom. Ha odaérsz, és nem lennék ott, hívj! Mi pár percre lakunk. Sok puszi Elnézést, hogy ezt itt tárgyaltuk meg! Timi

* szerk. a pedellus, a szám átadva. :)

Köszönet Zsolt az elemzésért és a csillagokért is! :) Ténylegesen ez a fénytani játék nem túl egyszerű: ez egy szalagfüggönyös ablak, mögötte megy el keresztbe egy lépcső, azt pedig deríti egy a felsőbb szinteken levőú üvegablakról visszavert napfény. Szóval tűnékeny geometriai dolog volt.
A rendezői bal vágásán én is gondolkoztam, hogy saccperkb. aranymetszésre csússzon az a sötét oszlop -- de akkor arányosan a tetejéből is áldozni kellett volna szerintem.

Tudom, hogy hihetetlen, de én a halálos ágyamon is lökött maradnék, a legidétlenebb helyzetekben is. FF önportrém van ám sok, de nyilván itt most frissebbre gondolsz mint az egy-két hetesek. :)

Kedves Timi!
A jövő hét tervbe van véve, de ha megyek is sokáig nem tudok majd maradni. :(
Ezt a készenlétet majd megvitatjuk egyszer.

@Anita és @Zoli köszönöm nektek is! :)

Kedves Zoli! A hónap képére senki sem áll készen, és bárki készen áll. Én is csak kakukkoltam a múlt hónapban, egyáltalán nem számítottam rá. Most is köszönöm Istvánnak.

Mi lenne, ha eljönnél a bulira a jövő szombaton, és akkor végre személyesen is? :)

Gratulálok, Nyözö! Nem mondom, hogy gondoltam, de eskü, hogy gondoltam :)

Még keresem a szavakat, ami azért aki ismer tudja hogy ritka dolog... Én bevallom a Hónapképe címtől még nagyon távolinak éreztem/érzem magam. :)

Főleg, hogy éppen Timi adja a stafétát, akinek a képei számomra mindig sokat adtak, és mindig példaként tekintettem a munkáira. :) Két szóval: nagyon köszönöm!

Köszönöm Timi, Tőled különösen jól esik ha tetszik! :)

Új hozzászólás