Sebestyén László

Sebestyén László

Portré Sebestyén László barátomról.

Itt is jelen voltam, hadd áruljam el a kulisszatitkot. Beszélgettünk a nappaliban, és egyszer csak Demeter félbeszakítva azt, amiről a szó folyt, azt mondta, hogy Lacikám, odafeküdnél a földre? Oda, oda a két szoba közé, a naphoz. Mindannyian meglepődtünk, mert abszolút nem azzal foglalkoztunk, hogy akkor most hol, milyen fények vannak, és az érdekes számomra az volt, hogy Demeter is teljes értékű partnerként jelen volt a beszélgetésben, miközben az agyának egy másik bugyra azzal volt elfoglalva, hogy figyelte a fényeket. Valószínű, hogy nem csak akkor, ott, mert ezek a megfigyelések korábbra datálódnak, akár hónapokkal, vagy évekkel, hogy a nap járása mit hoz egy térben, és amikor ez megfelelő helyzetet hoz, akkor tulajdonképpen egy csettintésre összeáll a kép. Aztán Laci lefeküdt a földre, kapott egy párnát a feje alá, hogy ne legyen nagyon kényelmetlen, és fényképezőgépet szereltünk, és aztán elkészült ez a portré. Ami az egészben érdekes, ha megfigyelitek a képet, akár azzal, hogy a saját számítógépetek monitorát elforgatjátok, ha ez helyes irányba lenne forgatva, akkor egy elég ijesztő fotó lenne. Ebben a formában most egy nyugalmas kép, ad neki dinamikát az, hogy felfelé el van mozdítva, mert ez a kimozdulás az, ami az egészet folyamatosan mozgásban tartja, vissza akarjuk húzni úgymond a megfelelő helyére. De ha elforgatjuk, akkor egy teljesen másik Lacit látunk, és ez azért érdekes nekem, mert Demeter ezt fejben megcsinálta, ezt a forgatást, még exponálás előtt, amivel jóllehet, mi többiek a számítógépen kezdenénk el vacakolni. Ami nekem ebben érdekes volt, az ez a két momentum. (hegyi)

Hozzászólások

38
Értékelem!

Mindig elcsodálkozom ,mennyi minden belefér egy képbe.Nekem van benne egy kis „Eladtam Szuzit!” féle kisfiús pimaszság.Ugyanakkor sok, Karcosféle S.t.Lacis földöntúli nyugalom. http://www.youtube.com/watch?v=xCZ4HyZ6jGQ http://manzardcafe.blog.hu/2011/07/25/bi...

42
Értékelem!

Köszönöm a figyelmeteket!

46
Értékelem!

Én is kipróbáltam az elforgatást, de nekem arról mesél úgy, hogy egy fekvő alakos portrét rosszul tartok kézben :))

29
Értékelem!
34
Értékelem!

Dani, forgasd el a képet, és meg fogsz lepődni, sőt, ijedni is. Brutális, hogy mennyire másról beszélne, ha állna. :)

28
Értékelem!

Találkoztam már (igaz csak futólag) Lacival (már ha szabad így hívnom), hallottam többször műsorban is, de most mintha kezdeném (meg)ismerni. Nagyon szép, közvetlen portré.
És számomra külön öröm mindig, ha Demetertől fotó érkezik ide, kívánom, még sokszor legyen benne részem! :))

32
Értékelem!

nem ismerem ezt az embert, de kényszert érzek ... hogy elforgassam a fejem ... hogy szembe kerüljek vele, ... hogy elforgassam a fejem, .... hogy megismerjem na. (meg a fények, kompozíció, tónus (tónus alatt leginkább a vonalrajzok dinamikáját értem amúgy) is nagyon jóóó)
***

Új hozzászólás