Szelíden

Szelíden

Az előző ritmusokhoz, azokhoz a beküldésekhez képest, amiket eddig kaptunk tőled, ez egy egészen új megközelítés. Nagyon finom, nagyon jó ritmus, nagyon könnyed, miközben pont itt szeretném fölhívni a figyelmet arra, hogy eddig folyamatosan azért dumáltam, hogy senki ne használjon barnítást, és itt most ennél a képnél azáltal, hogy hozol egy hangulatot, és ez nem barna, ennek az egésznek van egy lefojtott, kicsit meleg, kicsit érzéki színvilága. Ez egy gyönyörű megoldása ennek a képnek, itt van értelme annak, hogy nem a fekete-fehérben gondolkodtunk, pontosan azért, mert ezzel a fényjátékkal kicsit idegenné, és mégis meleggé, kicsit furcsává tesszük az egészet. Lássuk be, van olyan, amikor a kivétel erősíti a szabályt. Itt most egy ilyen képet kapunk. Három csillag és leckemegoldás is megvan, én izgatottan várom a munkáidat, mert ahogy látom, van ebben a zsákban még elég sok jó megoldás, úgyhogy neked is azt mondom, hogy növeljük ezt a jelenlétet a Látszótéren, amennyire lehet, mert szerintem erős üzeneteket küldesz. Tessék megfigyelni azt a kecsességet, ahogy ez a ruha itt libben, mindazzal, ahogy a két láb keresztbe tevődik. Ebben ami izgalmas, az pontosan az, ami akár abban a filmben, amiben Amelie-ről és az ő életéről forgattak (aki nem látta, nézze meg, így nyáreste kifejezetten jó és üdítő szórakozást fog nyújtani), ami mesél egy életről, könnyen, kedvesen, miközben abban van súly, tér, távlat, de mégis nem akarunk belebonyolódni a nagy drámákba, hanem szép lassan belecsúszunk, ha kell, szép lassan van ott fájdalom, vágy, elfojtottság, és erre a képre mindez ugyanúgy igaz. Benne van minden, ha akarom, akkor bizony ez egy olyan kép, ami lényegesen messzebbre gondol, mint amennyit első pillanatban mutat. Van ebben egy 18-as karika, ezt lássuk be, és nem az erotikára gondolok, hanem arra a mögöttes gondolatiságra, ami a lakótelepen megtörténő különös helyzeteket hozza a magam kis szobájában, a magam vágyaival és elképzeléseivel, és ebben akár az a pillanat is fellelhető, amit nagyon nehezen lehet megfogalmazni: azok a pillanatok, amikor a dolgok még jók. Az utolsó pillanat, amikor még jó volt, utána valami történt, és már nem is ugyanaz, és nem is biztos, hogy vissza tudom csinálni. Nagyon izgalmas sztori, köszönöm. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

19
Értékelem!

Nagyon szépen köszönöm az elemzést és az értékelést! :)

12
Értékelem!
13
Értékelem!

Szexi, dögös kép :)
Kit érdekel a 61,8% :)
Kit érdekel a radiátor :)

18
Értékelem!

Szilárd - úú. A matek érzéki és erotikus. Pascal sem lehetett egyszerű figura :)

19
Értékelem!

Agi: Blaise Pascal annakidejen azert hagyta abba a matekot mert nem tudta osszeegyeztetni a kereszteny vallassal: tulsagosan erzekinek es szuggesztivnek talalta.

Rita: nekem tetszik a cim, megy a mozdulathoz.

23
Értékelem!

Kedves Anita: Sokáig gondolkoztam, hogy mi is legyen a címe, de nem jutott eszeme találóbb.

18
Értékelem!
13
Értékelem!

Nyözö, nem ismered a radiátort? Tudod az a fűtő szerkezet, ami általában az ablakok alatt szokik lenni panel lakásokban... Általában fehér és csíkos... tudod...

19
Értékelem!

Én védem a radiátort. A lírából kibillent, visszahoz a földre.

21
Értékelem!

Szia! Sejtelmes, jó színvilágú kép lett, a mozdulat is rendben van. Kánikulahangulat a besötétített szoba és a szoknya miatt. Viszont a kevés fénynek hátrányai is lettek: a homályosság illik a képhez, viszont én ezt nem teljesen érzem tudatosnak, picit dől is a kép, a radiátort már említették.

Legközelebb figyelj a környezetre, talán le lehetett volna takarni valamivel a radiátort, ami illik is a kompozícióba, vagy valamilyen módon belekomponálni, mondjuk teszel rá virágot vázában (csak úgy mondtam most valamit) esetleg...

Üdv.!

22
Értékelem!

Húha Szilárd! Ez komoly munka. Köszi.
Érdekes egy ilyen lírai képből ilyen matekes ábrát készíteni... Nem semmi.

17
Értékelem!

Köszönöm szépen :)
A radiátor nekem sem tetszett, hogy ott van, miután visszanéztem a képet...

24
Értékelem!

Milyen radiátor Zolikartárs? :) (ide most egy sűrűn pislogós smiley kellene asszem)
Amikor ott játszik a fény, a finom vonalak, a csábító libbenés...

Az élesség is finoman van az előtérbe téve, és a szoknya hátsó része már finoman életlen. Nagyon kicentizte a képet az alkotója, ami ha saját fotó akkor utal az alaposságra, odafigyelésre is.

Azért ugye az is sokat elmond hogy senki nem visított a bokánál csonkolásért. Talán azért mert a szabály az szabály, de van amikor ezeket meg lehet szegni. Nekem itt belefér. Ez a sok matek meg... Mitagadás magam is szeretem a képek geometriai analízisét, de bevallom itt nem jutott eszembe. :)

Rita lágy, nőies dinamikával érkezik, és lép be a lát(sz)óterünkbe. Szia!

20
Értékelem!

Nemreg itt beszeltunk egy masik kep kapcsan az aranymetszesrol.
Akkor az aranymetszesben levo pontok kozul nehany ezen az abran:
http://i927.photobucket.com/albums/ad118/deltaspamtrap/abrak/5cf186a7.jpg
A kepen bejelolt aranymetszesben allo pont harmasok:
A1,A2,A3
B1,B2,B3
B1,B3,B4
B1,A3,A5
B1,A5,A4
Ha esetleg nem latszana jol:
B2: az ahol a mell bevarras kozepe van.
B1 ahol a ket labszar keresztezi egymast.
B4 a szoknya also szele kozepe lenne leengedett szoknya eseten
A3 a csipo szele
A5 az kb ahol a lab szele talalkozik a szoknyaval
A4 meg ahol az elol levo labszaron van az inflexios pont.
B3-nak szerintem valahol a ket comb talalkozasanal kell lennie. Ez az ami nincs a kepen, de elegge oda vezet minden arany.

Ez csak nehany a jelen levo aranymetszetes jelensegek kozul, tobbet nem rajzoltam be mert zavaro lett volna tul sok vonal. Ilyen pl A2 es B2 kozott pont a konyek hajlatban levo osztopont, stb...
Ha meg mindig tanitanek matkot, akkor a szerzo engedelyevel ezt a kepet hasznalnam az aranymetszes tanitasanal, az elso eves programozo diakjaimnak tutira nagyon tetszett volna ez a szemleltetes.

18
Értékelem!

Jaj, ne, ez egy magamfajta mackóalsós-atlétatrikós szocreál voyeur-t Szupermenné tesz. Ah, az a karív! És ez a nájlonruha...! ;)

De komolyan. Az életlenség álomszerűvé és elérhetetlenné teszi a kézzelfogható formákat, az élesen kirajzolódó alkar és csippentős kézfej pedig hívogat, hogy ez is itt van, valami történik itt, van itt valami szándék, ami "csak most és csak neked" szól. Áh, nagyon beleszúr a férfiember vudubabájába a kis boszorka.

A radiátor persze pofánvág, de kell az, hogy érezze az ember, hogy él. :)

Bocs, Rita, amit rossz néven lehet venni az csak vicc volt, csomagoló papír gyanánt. Gratula, nagyon klassz kép, megtalálja a nézőt rendesen. A szobám falára nem raknám ki, de csak mert furcsán nézne az asszony (is), de egy Látszótér kiállításra simán beszavaznám.

20
Értékelem!

Ebben igazat kell hogy adjak, és hát a lecke Ritáról szól, az ő kis belső világáról. Kicsit küzdök még magammal, hogy eltudjak vonatkoztatni a saját gondolati síkomtól némely képek/leckék esetén.

19
Értékelem!

Na de Gábor, hát épp ez a gyönyörű, hogy lakótelepen is megél.

15
Értékelem!

Maga a mozdulat számomra nagyon beszédes, érzéki. Viszont nem illik hozzá a környezet. Én ezt a pillanatot egy szép füves pusztában, vagy valahol a természet lágy ölén szeretném látni, barátibb, kedvesebb lenne. Szívhez szólóbb.
Viszont az érzés amit találtál az tetszik :)
Szia :)

Új hozzászólás