Szemkontaktus

Szemkontaktus

Érdekes a cím, mert egy szemet se látok ezen a képen az biztos, se a hölgynek, se a kutyának a szemeit nem lehet látni, így most bemondásra hisszük el, hogy ők egymás szemeit nézik, és nem egymás orrát szagolgatják. Érdekes a kép, ebben van némi agresszió is a hölgy részéről, mert nyilvánvaló, hogy a kutya önmagától ezt a mozgást nem tenné, és erre utal a két kéz is, ami tartja, de mondhatnám azt is, hogy odafeszíti a fejet az orrukhoz. Ezt az egész gesztust a hölgy kezdeményezte a kutyával, az pedig engedelmes, és ezt tűri. Egyébként a gesztus jellemző, de nem a kutyára, hanem a gazdára. Ez is fontos a Házi kedvenc leckében, ez egy új irány lehet, hogy a gazda viselkedését szemléljük a házi kedvencek viszonylatában. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ez a kép a Szemkontaktus címet kell kapja. Tónusban kicsit hidegek vagyunk, kicsit kékek vagyunk, érdemes lenne ezt helyretenni, esetleg kevésbé távolságtartóbb színekkel, bizalomgerjesztőbb lenne a kép is. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm szépen! :) Maga a fotó újra be lett állítva, de előtte egy ehhez hasonló belsőséges pillanat már megesett, erre figyeltem fel, és kértem meg Katát hogy próbáljuk meg ezt megörökíteni. Szóval megrendezett, de próbáltam megtartani illetve újra megteremteni a belsőséges pillanat varázsát. Úgy érzem hogy sikerrel is jártam :)
Nagyon örültem Zoltán hogy írtál, megtisztelő :)

Jó pillanat, gratula. :)

A kutyus orralika és az éppen látható arc érdekes formákat ad, jó játék. A szemkontaktusnak ez a formája nagyon kifejező, jó ötlet (azon gondolkodom, hogy még jobban kiemelni hogyan lenne érdemes).

Tervezett fotó volt, kitaláltad a képet előtte? Csak mert mintha még az összezárt ujjakra is ügyelnétek.

Új hozzászólás