Szerpentin

Szerpentin

Azt mondom most nektek, és ezt most a Pedellus mondja, és itt most nem képelemzés fog következni, hanem a Pedellus üzenete: Fel vagyok háborodva azon, hogy 2 hozzászólást sikerült ehhez a képhez tennetek! Kezdek meggyőződni arról, hogy az érdektelenség győz le benneteket, vagy pedig egészen egyszerűen az, hogy nem nőttetek fel ahhoz a feladathoz, hogy valakinek a képéről elkezdjetek gondolkodni. Megdöbbentő! Ne haragudjatok, hogy ezt kell mondjam, hogy gyöngyök vannak elétek téve, és nem kezdtek vele semmit. Én kérek elnézést!
   A képről azt tudom mondani, hogy jelen voltam az elkészítésénél, ezért nem fogom tudni leelemezni, és nem szeretném helyettetek megfogalmazni azokat a gondolatokat, amiket ez a kép felébreszthet. Azt tudom elmondani, ami nekem fontos ebben. Az, hogy egy képi utalásból hogyan lesz verbális utalás, és az hogy kerül utána mégiscsak vissza a képre, miközben mindez megtart egy ettől teljesen eltérő személyes, perszonális irányt, ami csak erre a képre igaz. Tehát, hogy hogyan lesz az általánosból mégiscsak egyedi, erre ez a kép nagyon, nagyon jó példa. Köszönöm Demeternek, hogy megosztja velünk a munkáit, még akkor is, ha a társaság ezt egyelőre nem az értékén kezeli. (hegyi)

Hozzászólások

Kedves Ágnes, köszönöm, igyekszem hallgatni.

Kedves Demeter! A ma esti (okt. 21.) 21 órától kezdődő rádióadásunk illusztrációjának ezt a fényképet választottam. Köszönöm, hogy itt láthatom és választhattam. Szeretettel látjuk a hallgatóság körében.

Mintás (talán perzsa-) szőnyeg, (talán) cicaszőr, és (talán telefon) kábel amit látok. A kábel absztrahált formán kanyarog - beleképzelhetnék bármit... de az igazán erős, és igazán elvont üzenet számomra inkább a nyomok, nyomatok, lenyomatok rétegeiben keletkezik, ahol a szerpentin, a legfelső réteg kiismerhetetlenségével és esetlegességével kanyarog az ismert, és biztos alapon.

Annyit szeretnék még mondani, írni, hogy nagyon örülök!

:) Számomra gyermekkort idéző szőnyeg/falvédő, és kábelbe képzelt arcok, formák...
Valahogy a "rendezett-káosz" hatást idéz.

üdv, p.

Új hozzászólás