természeti erők

természeti erők

"A városok nem könnyen adják meg magukat más erőknek... csak az emberi szeszélynek. Ez is természeti erő." (Frank Herbert)

Gábor, nagyon érdekes, hogy amíg az előző képnél, amit beküldtél, problémám volt a komponálással, itt meg azt mondom, hogy az egyik legerősebb Épített környezet leckét küldted be, mindazzal együtt, hogy ebben a fotódban több kép rejtezik egyszerre. Nagyon minimálisat a kép jobb oldalából vágnék, annyit csak, hogy abból az elkezdődő fából, amiből belógnak ágak, azt levágnám, az szerintem nem túl sok, és akkor lehet, hogy még izgalmasabb lenne a kompozíciód. Fantasztikusan jó meglátás, nagyon jók a fények, szép a tónusrend, amit létrehoztál, és maga ez, amit látunk, hogy a fák köré vannak hordva a téglák, nagyon megkapó, nem tudom, hol találtad ezt, de ez valami egészen extrém. Megvan a leckemegoldás is, a három csillag is. Ha ezzel az érzékenységgel közelíted a várost, akkor lehet, hogy érdemes lenne ezzel foglalkoznod, mert ez egy jó megközelítés. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Elképzelhető hogy ténylegesen túlgondolom a dolgot, és egy másik, sokkal egyszerűbb oldaláról kéne megközelíteni a problémát. Mindenképpen továbbra is foglalkoztat a téma. Örültem!

Gábor, egyrészt amikor nagyon belebonyolódunk valamibe, lehet, hogy érdemes elgondolkodni, hogy mi lenne, ha visszamennénk a kályhához. Egyszerűsítés. Ez az első három leckére. Egyébként persze, várjuk a többit is!

Köszönöm szépen Zsolt az értékelést!

Nagyon megtisztelő a véleményed, a kép vágásán mindenképpen elgondolkozom még egyszer, de erre a képre nem reagálnék többet, azt hiszem Ő magáért beszél.
Viszont az előző leckék megoldásai (önportrék) sajnos tényleg hagynak maguk után kívánnivalót. Őszintén a legkevésbé se vagyok megelégedve egyik önportrés képpel se, viszont valamit mindenképpen szerettem volna beküldeni. Sajnos a mai napig se sikerül megtalálnom azt a megoldást, amivel egyedi és jó módon tudnám ábrázolni a személyiségemet, önmagamat. Több ok is felhozható hogy mért topogok egyhelyben ebben a témában, de ezek inkább belső problémák, mintsem fotográfiai akadályok. Attól tartok hogy egy jó ideig még vártani fognak magukra az igazi megoldásai az első három leckének, viszont ha nincs ellenedre a többi leckével is foglalkoznék a jövőben is.
Köszönöm szépen az értékelést!

Szép estét!
Gábor

Nem néztem emg a leckecímet de a képről tippelve biztos voltam benne hogy az épített környezet, és ez már jó. Én érzek benne egy ilyen város-vidék kettősséget ezzel a fallal meg ezekkel a rönkökkel, én a famunkát általában vidékkel azonosítom a környezet viszont mintha egy ilyen ledózerolt lakótelep lenne, nekem ettől izgalmas ez a kép.

Szia Attila!
Köszönöm a véleményt, igazat kell hogy adjak, tényleg nem 100 a komp, így van hova fejlődni. Megnéztem hogy vágva milyen lenne a kép, számomra továbbra se működött az ég nélkül, így a második verzió lehetett volna még nyerő, de ezt már nem fogjuk soha megtudni hogy tényleg jobban működött volna mint a jelen formájában.
Köszönöm a véleményt! Megtisztelő :)

Gábor, remek a kép hangulata, színei, és a témája is. A vágás viszont nekem sem teljesen kerek. Két megoldást tudok elképzelni, ha meghagyod az ég részletét, akkor jót tenne a kompozíciónak egy pici előtér még a téglarakás előtt. Ha viszont lent szűkre vágod, akkor fent is ehhez kellene igazodnod.

Szia Sándor! Megtisztelsz a véleményeddel. A színvilág használata teljesen tudatos volt mind a két képnél, így örülök hogy működőképesnek találod. Igyekszem a jövőben ezt az irányt is tovább vinni, persze kissé csiszolva, formálva. Örülök hogy írtál!
(UI: ezúton is gratulálok a kiállításhoz, nagyon nagy élményt nyújtott)

Elképesztő a téglahalmok képezte textúra. Nagyon tetszik a színvilág, mely azonos az Önismeret című képed színvilágával, és ez nagyon jó. Ebből a színvilágból nagyon szépen lehet építkezni. Ha tudatos a használata, akkor élj vele bátran, ha meg a géped magától adta így, akkor tedd tudatossá, és úgy használd ki.

Köszönöm a véleményt. Teljesen nem értek vele egyet, számomra kell az ég jelenléte a képen, de abban egyet kell értenem, hogy nem tökéletes a megoldás. Sajnos nem voltak túl szépek a fények, így nem lett tökéletes az expó, és ezt leginkább az ég bánta. Örülök hogy írtál!

Ügyes.
Én mondjuk biztos úgy csináltam volna, hogy ég ne legyen benne.
Inkább máshova helyezkedve, de még innen is, ha megvágom hogy sehol ne legyen ég benne, nekem erősebben működik.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet, örülök hogy elnyerte a tetszésedet. :)

Nagyon beszédes a fotód! Nagyon tetszik elemeiben, meg egyben is :) Külön sztori nekem a fal rajza, a fa és a téglák kapcsolata és melósok. De nem ütik egymást, hanem metafizikai kapcsolatrendszerben állnak, mindegyik felgombolyítható bármelyikről is indulunk.

Új hozzászólás