Utazás...

Utazás...

De hová...

Tamás egy nagyon izgalmas kompozíciót hozott létre, mégpedig azért, mert egy olyan, egyébként szokványos képi megoldást gondolt újra, amivel egyébként sokszor találkozhatunk. Ha megnézzük a képet, akkor a fő motívum a kép egyharmad–kétharmados osztásában a horizonton lévő jelenet, nevezetesen egy vonat, ahogy a horizonton megjelenik. Ha csak ennyi lenne a kép, az is szép lenne, mert az az időpont, amit választott az expozícióhoz, gyönyörű fényekkel festi az eget, nagyon szép a horizonton lévő fasor, és mindebben a vonat megjelenése a fényekkel, a vonatkocsik fényeivel, a mozdony fényeivel meseszerű, bár kicsit vészjósló. Ugyanakkor nem elégedett meg ezzel, hogy ez a megfigyelést megossza velünk, hanem, ha jól látom, akkor itt van egy vasúti átjáró, ami mellett ő félrehúzódott, és ezt a havas, saras utat is belekomponálta a képbe, a mezővel, és átlós irányt ábrázolt. Ez az átló az, ami dinamikussá teszi ezt a kompozíciót. Ha megfigyeljük, akkor létrejön egy háromszög a képen, bár a háromszögnek csak két oldala látható, de mégis egy élére állított háromszög, ami mindig feszültséget, dinamikát hordoz. Ha ezt a kettőt együtt vesszük, akkor lesz igazán tamásos ez az üzenet. Én nagyon örülök annak, hogy Tamás megtette ezt a megfigyelést, és nem elégedett meg azzal az esztétikai formával, amit a horizonton futó vonat létrehozott, hanem észrevette azt, hogy ezzel a megoldással, amivel a képbe bekomponálja az utat, egyedi képet hoz létre. Én nagyon örülök ennek a képnek, nagyon izgalmas ez az egész történet. Köszönöm. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

29
Értékelem!

Köszönöm az elemzést.

31
Értékelem!

Kedves Éva, megvan, mi a "bűnös". A rendszer a nem regisztrált felhasználók bejegyzéseit nem jeleníti meg automatikusan, hanem arra vár, hogy az adminisztrátor engedélyezze azokat egyesével. Ennek egyik oka, hogy a vírusok által generált hozzászólások ne öntsék el az oldalt, másrészt pedig, hogy az esetleges támadásoktól védve legyen az oldal. Igyekszem többször ránézni erre a moderációs veremre, hogy ne sokáig kelljen várnia azoknak, akik külsősök. De ha regisztrálsz az oldalra, akkor ez a probléma megoldódik azzal, hogy tagként már belépve ez a várólista kikerülhető.

26
Értékelem!

Valamiért nem sikerült a bejegyzés. Nagyon jól sikerült a kép.

25
Értékelem!

Nagyon jól sikerült kép.

35
Értékelem!

Köszönöm mindenkinek. Természetesen ez nem idei hó és kép.

26
Értékelem!

Persze, hogy kell az alja, kell a vonat, meg minden. Majd valahol ott az éterben összeérnek a vonalak és az utak. Szép kép. Kérdés: Csak nem havazott már le nálatok? Csak mert nálunk még nem :)

27
Értékelem!

Kérdés: ha levágjátok az alját, akkor mi marad? Egy vonat. És? Az minek?

A viszonyrendszer fontos. Mert vonat lehet akárhol. Az aljával együtt lesz Tamás képe. (ez nem elemzés még)

27
Értékelem!

én is levágnám az alsaját, de nem köll rámhallgatni, én mindig túlzásba viszem a nyiszát :) A színek, a vonat, a pára - tetszik nagyon.

22
Értékelem!

Sokkal jobban vonz a háttérben futó vonat, így nekem elég lenne a kép felső fele.

39
Értékelem!

Ez nagyon jó lett. Bár az előtér lehetne más fajta, de én is tudom azzal kell dolgozni ami az adott pillanatban a helyzet hoz. Szóval a vonat fantörpikus és a sín feletti rész tök jól néz ki, úgy cuzámmen (egészében).

Új hozzászólás