Utazás...

Utazás...

De hová...

Tamás egy nagyon izgalmas kompozíciót hozott létre, mégpedig azért, mert egy olyan, egyébként szokványos képi megoldást gondolt újra, amivel egyébként sokszor találkozhatunk. Ha megnézzük a képet, akkor a fő motívum a kép egyharmad–kétharmados osztásában a horizonton lévő jelenet, nevezetesen egy vonat, ahogy a horizonton megjelenik. Ha csak ennyi lenne a kép, az is szép lenne, mert az az időpont, amit választott az expozícióhoz, gyönyörű fényekkel festi az eget, nagyon szép a horizonton lévő fasor, és mindebben a vonat megjelenése a fényekkel, a vonatkocsik fényeivel, a mozdony fényeivel meseszerű, bár kicsit vészjósló. Ugyanakkor nem elégedett meg ezzel, hogy ez a megfigyelést megossza velünk, hanem, ha jól látom, akkor itt van egy vasúti átjáró, ami mellett ő félrehúzódott, és ezt a havas, saras utat is belekomponálta a képbe, a mezővel, és átlós irányt ábrázolt. Ez az átló az, ami dinamikussá teszi ezt a kompozíciót. Ha megfigyeljük, akkor létrejön egy háromszög a képen, bár a háromszögnek csak két oldala látható, de mégis egy élére állított háromszög, ami mindig feszültséget, dinamikát hordoz. Ha ezt a kettőt együtt vesszük, akkor lesz igazán tamásos ez az üzenet. Én nagyon örülök annak, hogy Tamás megtette ezt a megfigyelést, és nem elégedett meg azzal az esztétikai formával, amit a horizonton futó vonat létrehozott, hanem észrevette azt, hogy ezzel a megoldással, amivel a képbe bekomponálja az utat, egyedi képet hoz létre. Én nagyon örülök ennek a képnek, nagyon izgalmas ez az egész történet. Köszönöm. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést.

Kedves Éva, megvan, mi a "bűnös". A rendszer a nem regisztrált felhasználók bejegyzéseit nem jeleníti meg automatikusan, hanem arra vár, hogy az adminisztrátor engedélyezze azokat egyesével. Ennek egyik oka, hogy a vírusok által generált hozzászólások ne öntsék el az oldalt, másrészt pedig, hogy az esetleges támadásoktól védve legyen az oldal. Igyekszem többször ránézni erre a moderációs veremre, hogy ne sokáig kelljen várnia azoknak, akik külsősök. De ha regisztrálsz az oldalra, akkor ez a probléma megoldódik azzal, hogy tagként már belépve ez a várólista kikerülhető.

Valamiért nem sikerült a bejegyzés. Nagyon jól sikerült a kép.

Nagyon jól sikerült kép.

Köszönöm mindenkinek. Természetesen ez nem idei hó és kép.

Persze, hogy kell az alja, kell a vonat, meg minden. Majd valahol ott az éterben összeérnek a vonalak és az utak. Szép kép. Kérdés: Csak nem havazott már le nálatok? Csak mert nálunk még nem :)

Kérdés: ha levágjátok az alját, akkor mi marad? Egy vonat. És? Az minek?

A viszonyrendszer fontos. Mert vonat lehet akárhol. Az aljával együtt lesz Tamás képe. (ez nem elemzés még)

én is levágnám az alsaját, de nem köll rámhallgatni, én mindig túlzásba viszem a nyiszát :) A színek, a vonat, a pára - tetszik nagyon.

Sokkal jobban vonz a háttérben futó vonat, így nekem elég lenne a kép felső fele.

Ez nagyon jó lett. Bár az előtér lehetne más fajta, de én is tudom azzal kell dolgozni ami az adott pillanatban a helyzet hoz. Szóval a vonat fantörpikus és a sín feletti rész tök jól néz ki, úgy cuzámmen (egészében).

Új hozzászólás