Variációk rétegekreVariációk rétegekreVariációk rétegekreVariációk rétegekreVariációk rétegekreVariációk rétegekre

Egy korábbi vázlatomon kezdtem el kísérletezgetni, annak eredményéből pár darab az alábbi sorozat. Rögtönzött naplójegyzet A ferdékhez egy gondolat, ott kifejezetten azt vizsgáltam, hogy a kis mélységélesség ezen a sík felületen hogyan használható. És általában igaz, hogy a tartalmi közlés mellett próbáltam a kompozíciós irányokat keresgetni ezen a bázis, de ebben a témában még komoly hiányosságokat érzek. Velem ilyenkor az történik, hogy lerakom egy időre, majd később felülvizsgálom őket.

Egyáltalán nem csodálom, hogy ez lett a hónap képe, mert egy olyan munkát kapunk tőled, ami ritkaság a Látszótéren. És tudod, mi az érdekes, István? Hogy ezekben a kollázsokban mintha megtaláltad volna a magad - még ha áttételes is - szabadságát is. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Február hónap képének Mészáros István Variációk rétegekre című sorozatát választom, ha konkrétan egyet kell kiszúrnom, akkor az a négyes vagy az ötös kép lenne. Jó elképzelés, jó kivitelezés, nagyon igényes munka. Szeretném megemlíteni, kik voltak még versenyben nálam a címért: nagyon tetszik Frantisek Balga Elmúlás és Átváltozás című képe, Gerlei Gábor Tulipánok című képe és szintén az első helyezett Mészáros István Quo Vadis sorozata. Mindenkinek további jó munkát, jó fényképezést kívánok! (Schummel Dénes)

Hozzászólások

Köszönöm a gratokat is! :)

Gratulálok. :) Megérdemelten.

Megleptél Dénes :) Köszönöm szépen!

István, gratulálunk, március a tiéd, te válogatsz.

Igen, az egy lámpa. Tényleg fura, és sem tudom még hova tenni teljesen :) De persze közben az is egy sokadik réteg - ami nem koncepció, hanem adottság. Köszi a figyelmed!

Szerintem is érdemes volt visszatérned ehhez az ötlethez. Ami nekem furcsa, az a pupilládban visszatükröződő lámpa vagy nem is tudom, mi. Valahogy robotszerűvé teszi a pillantást.

Köszönöm a figyelmeteket! Nagyjából lentről felfele időrendben készültek. Van ezekből is vagy 12-15 verzió még.

Nem célom, hogy legjobbat válasszak, de mégis a 2., aztán a 3. kép az, ahol többletet, összhatást érzek, jó, hogy ismét megkeverted a lapokat!

Remélem mihamarabb felveszed újra, nekem ezek a többdimenziós dolgok nagyon tetszenek. Itt főleg az első három.

Új hozzászólás