Vázák

Vázák

Csendélet fénnyel és árnyékkal… Őszintén Én, az ilyen képekbe nem nagyon szoktam belelátni. Nekem csendélet, játékos egyvelege az árnyékok adta tér és a fény által sejtetett elemeknek. Lehet ez általában fordítva szokott lenni, a fény adja a teret és az árnyék határol, de valahogy ez nekem most fordítva képződik le. A füstös áttünés, a vázák halovány ragyogása valahogy misztikum (árnyék) és valóság (fény) között tart. Nem erőszakos, stagnál, lebeg, de valami megbújik benne, mélyen. Az ablak és a tükröződő valóság, tudatja velem, hogy ez egy illúzió és törékeny, mint egy váza. Nekem kifejezettem tetszik a fény és árnyék ilyen értelmezése, sokkal mélyebb értelmű, mint egy „matematikai” absztrakt kerítéslécekkel! Részemről 3 csillag. (Szentgyörgyi János)
értékelés:

Hozzászólások

17
Értékelem!
18
Értékelem!

Zsolt, kicserelted a kepet vagy csak a munkahelyi monitorom tok mas mint az otthoni?
Egy vazat itt tenyleg latok, aztan az a kancsoka, lehet, hogy az is vaza? Meg van valaminek az arnyeka is itt, meg fogom nezni meg nehany monitoron.

16
Értékelem!

Köszönöm, nem mondom, hogy kész vagyok vele.

14
Értékelem!

Nekem ez így tetszik, ahogy van.

17
Értékelem!

Tamás, abban nagyon igazad van, hogy nem kell mindig kitölteni a dinamikai skálát! Sőt: bizonyos hatásokat csak a dinamika szűkítésével érünk el (high key - low key képek, stb). Azzal is egyetértek, hogy biztassuk Zsoltot ezekre az enteriőrökre.

16
Értékelem!
20
Értékelem!
18
Értékelem!

Rólam köztudott, hogy szeretem a szürke képeket. Feri és Sándor, nem biztos, hogy mindig ki kell tölteni dinamikai skálát. Ez a kép itt azért furcsa, mert nagyon kevesen csinálnak hasonlót. De, ez nem jelenti azt, hogy így nem lehet fényképezni. Azt azért mondanám, hogy egy kép nem biztos, hogy meggyőző egy, az átlagostól eltérő megközelítésben. Zsolt, csinálj még néhány képet hasonló felfogásban és mindenki el fogja fogadni. Amúgy, nekem tetszik.

15
Értékelem!

Szilárd: 3 db váza lelhető fel a képen. :)

Feri: a helyzet az, hogy attól, hogy újra elmondod, még nem akarnám kikeményíteni a képet, van ezen fekete, amennyi kell, attól, hogy nincs karcosra véve, még nem lesz lágy papír.

14
Értékelem!

Es hol vannak a vazak?
Van egy gyertyatarto, meg egy kancso, aztan van meg homaly homaly.
A vasalatlan fehertol az egesznek van valami menyasszony a naszejszaka masnapjan jellege.

17
Értékelem!

Mondhatom szépen is, ez a kép így olyan, mint amikor a kontraszttalan negát lágy papírra nagyítod. Én nem az ablakodat látom, hanem a képet. Ezt a kockát kemény papírra kell nagyítani. Nézd meg a görbéjét fotosopban. :)

16
Értékelem!

Ez az ablak itt van a rádióstúdióként funkcionáló nappaliban. Mindig más picit, figyelem, érdekes játékot űz velem.

18
Értékelem!

Jók ezek a valós-virtuális világ között oszcilláló csendéleteid, enteriőrjeid. Ez itt most középen talán a kelleténél kicsit jobban kifakul, miáltal a sok szép üvegholmi halódik.

20
Értékelem!

Há' szép is lenne, ha szétverem. :)

19
Értékelem!

Nekem nem elég kontrasztos.:)

Új hozzászólás