Puskin megkerülhetetlen az orosz irodalom történetében, így az ő tevékenységébe való bevezetés az első, egyetlen szerzőről szóló műsor tárgya.
A kvízkérdés: Hol előzi meg a történet az előjelzőt, és mindkettőt a bábalapanyag?

Hozzászólások

   "Hééééé, szpojler!"
   "-Hogy ezt miért mondom állandóan? -Igazán nem kellett volna."
   "-Tegnap bezzeg gg meg lett gyanusítva, hogy napi felhangja volt a műsorának. -Kedves. Nem is értem mire gondolhatsz."
   "'Én írok levelet magának - Kell több? Nem mond ez eleget?' Mikor a minielnök leveleit megkapom, mindig azt remélem, hogy ezzel kezdi. Eddig mindig csalódnom kellett."
   "-Én nem ismerem a nyelveket, de amikor a magyar fordításban a szerelmesek magázódnak, az nekem olyan fura. Utálatos dolog a magázódás, mindig ezt gondoltam. -Viszont közöl egyfajta tiszteletet. -Nekem nem. Kényszeres kellemkedés. -A nagyszüleim hóttig magázódtak. Ez csak egy tény. Érték nélkül. -Nővérem is magázta anyámékat, én meg nem, nekem egy olyan kígyó dolog volt. -'Fiam, főzzön nekem egy kávét' -Na, a 'fiam', az a másik. Brrrr. Ebben aztán tisztelet sok nincs nekem. -Szerintem ez a magázás szubjektív. És sokkal jobban hangzik magázva, hogy 'na menjen a picsába'. -Tegezve meg magázva is lehet tisztelettel, szeretettel beszélni, meg hidegen ridegen is. Nagyapám a nagyanyámnak mondta hogy 'fiam'. Pedig nem is volt a fia. -Nekem ez a cselédkort idézi, de bocsánat érte. Én ehhez túl komcsi vagyok. -Nagyon szépen éltek. Nem lehet ezt így kívülről, szóhasználatból megítélni."
   "-Na és ha vegyes a társaság, milyen kín tegezni egyeseket, míg másokat magázni vagy Önözni illik, brrrrrr. -Én a teccikezéstől kapok lábrázást."
   "-Oroszban van magázás? -Van hát. Többesszámmal jelzik. -Hát nem hallottad? 'K vam'. -Mostanra tértem magamhoz. 2.1 -Neeeeeeeeeem, az véletlen volt. Komolyan mondtam, amit mondtam. Vü - ön, k vam - önhöz. -Ja, hogy te értesz külföldiül. Az más. -Mér pont cirilből ne lennék perfekt."
   "A fordítás is szép munka, már emennyire értek hozzá, semennyire se."
   "Abszolút emlékszünk."
   "A nemzet, ha benne van, csak így lehet hangoznia."
   "Benne voltam!"
   "Na ez a párbaj még mekkora baromság volt!"
   "A Pikovaja dámát énekelték a gyerekeim."
   "-Bolsoj köszönet mind Puskinért, mind pedig a hétvégéért. -Szpaszíba. -Malagyec, ahogy a tunisziak mondják."

Új hozzászólás