Fa

A kedvenc fám a bükkben, Szentlélek környékén található szerelmesek fája.

Szeretem ezt a szinte édeni hangulatú képet, jók a köd miatt létrejövő rétegek, nem csak az opitka, de ez is ad egy különös mélységet, teret. De akár hozhatnám ide Bódy Gábor filmjét is, a Nárcisz és Psychét, ahol bár egy nagyon más hangulat miatt jelenik meg hasonló fényjáték, de az a filmes eszköz ehhez hasonló. Abban is örökmöm lelem, hogy úgy szép a kép, hogy nem primer módon akar hajtani a szépségre, hanem egyszerűen az esztétikája erős és ezen az úton haladva mégis becsempész valami többet, valami maradandót. Köszönet. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

A hónap képének Kégl Imre Fa című munkáját választottam. Azért döntöttem végül Imre munkája mellett, mert nézegetve a fényképet felidézi bennem a hosszú túráimat, amiket fényképezővel a táskában tettem. Bele tudom magamat képzelni a helyszínbe, amint magam is ott baktatok végig egy ösvényen a Bükkben. A ködös erdő a háttérben ad egy kellemes hangulatot a képnek, kicsit álomlépszerű a dolog, majdnem mint egy Gyűrűk ura jelenet. Jó válogatást februárra. (Kovács Ádám)

Hozzászólások

A korszakos alkotó című pénteki Törökösenemhez, melynek péntek nyolc órai premierjére ezennel ünnepélyesen meg is invitállak a chatre, ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Köszönöm a gratulációt Balga.

Köszönöm az elemzést Zsolt. Az üzenetet megkaptam, majd figyelek rá. Ha kérdésem lesz kereslek...

Gratulálok, jó válogatást Imre!

Imre, megkaptad az email üzenetem?

Köszönöm. Megtisztelő, hogy hónap képe lett. Örülök neki.

Imre, gratulálunk a Hónap képéhez, írok neked mailt, hogy mi a teendőd februárra, hogy kiválaszd a következőt.

Ahww :) Nagyon jó hogy ilyen ködös a háttér.

Erről a képről egy Tim Burton film jutott eszembe. Olyan mesébe illő ez a fa és számomra nyugalmat sugall a kép. Nagyon tetszik. :)

Új hozzászólás