Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 40 dkg finomliszt, 1 citrom reszelt héja, 1/2 sütőpor, 1-2 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 1 tojássárgája a kenéshez.
Töltelékhez: 1 kg (jelen esetben ~1 kiló plusz), levétől lecsurgatott reszelt alma, 15 dkg porcukor (ha nagyon esik akkor több), 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg őrölt dió, 1-2 evőkanál kekszmorzsa (+ pár szem magozott meggy házi befőttből)
Elkészítés: a sóval, sütőporral elkevert lisztben, elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk - az egyiket kinyújtjuk, közepes sütőlapra helyezzük. Meghintjük kekszmorzsával és őrölt dióval, majd elterítjük rajta az almatölteléket. Befedjük a tészta másik felével. Megszurkáljuk, megkenjük tojássárgájával és közepes lángon aranybarnára sütjük.
(az absztinens típusból; zárójelben saját kiegészítés, ami elhagyható)
Annyira nem! Vagyis írhatnám hogy nem annyira, de vegyük a tegnaphoz, mert úgy van ürügyem a marhulásra :)