Visszatekintés - kora reggelVisszatekintés - kora reggel
Miért a hónap képe:

Hogy miért ez lett nálam a Hónap képe? Mi parasztok tartsunk össze :-) Leglábbis a képet nézegetve én érzem a hajnali párás, nedves széna illatát, az elvégzett munka utáni "kellemes" fáradságot az izmaimban, a jóleső érzést, hogy “ez is megvan, még sincs este”, vagy reggel, ha kora hajnalban kellett menni bálázni, hogy ne hulljanak le a lucerna levelei. Hangsúlyoznám, hogy nem értek a művészethez semmilyen szinten, szóval művészeti/technikai elemzést tőlem ne várjatok, csupán ebben a hónapban számomra ez a képpár volt az, amelyik nem esett le a falról. Elfogult lennék? Biztosan. De szerintem mindenki az. (Kordás Zoltán)

Hozzászólások

1
Értékelem!

Köszönöm, hogy hozzászóltatok. Köszönöm a választást. Köszönöm, hogy a júliusi termésből lesz mit választanom. Úgy érzem, sokunkban megtörtént a visszatekintés, és ha már a falon lógnának e képek, s ott álldogálva szemlélődnétek, csak annyit tehetnék, hogy széna-szalmaillattal ,,díszíteném,, a termet. Nem biztos, hogy ez jó ötlet lenne - így maradnak az emlékeinket idéző, néma visszatekintéseink.

0
Értékelem!

Feri, gratulálunk, a júliusi adagból te válogatsz. :)

0
Értékelem!

Nagyon jó képek. Mostanában láttam egy csomó bálát ami nylonba vagy mibe csomagoltan jött ki a gépből, gondolom valamiféle silózásos dolog lehet, különben nem lenne sok értelme a csomagolósdinak. Azért a kazalnak is volt előnye ahogy így a serdülő koromra visszagondolok, egy bálában marha kényelmetlen lehet majdnem minden ami egy kazalban igen kényelmes, kivéve a rakodását. Mindenestre már csak a mennyiséget is teknitve meg a hangulatot, vahogy nagyon illik nekem: "Mondhatjuk, térvén őseink porához: Köszönjük élet! áldomásidat, Ez jó mulatság, férfi munka volt! " Szóval nekem ez a kép pár annyiban szól a betakarítási munkákról, mint mondjuk Burns "John Anderson, My Jo"-ja a hegymászásról.

0
Értékelem!

Jaa, igen ebben igazad van, ha a mélyére ásunk a történetnek az is árulkodó, régen kazlak voltak, meg ilyenek, a bálázás is kortárs dolog...

0
Értékelem!

Köszi az észrevételeket Pista, a kor azonosítása nem tudom problémás-e, a bálák nagysága is időben ugyanott helyeződik el.

0
Értékelem!

Na akkor még egyszer: Szóval nagyon tetszenek a képek Feri. Erősek lettek, szerintem a kapcsolat is, pedig az egyik a táj, a másik inkább önkép. A hátrafordulós képednél a sapkát én hanyagolnám, mert nagyon időbe helyezi a képet, pedig van benne valami kortalan. De így mindíg a 21.századhoz kötjük a sapka miatt.

0
Értékelem!

Fú, Feri állati jók a képek, nagyon tetszenek. Az alsó geometrikus rendje, a ritmus, nagyon jó. A felső kép is remek, nekem lehet a sapka nem kéne. Nagyon időbe helyezi a képet, pedig a tartalom időtlen. Ha ezt referenciaként használod, akkor persze bocs, hogy itt túlgondoltam.

Új hozzászólás