Visszatekintés - kora reggelVisszatekintés - kora reggel

Nem akarok úgy tűnni, mint aki örökké elégedetlen és nem éri a küzdelmét a helyzetnek, magának akár a mezőgazdasági munkának, és annak, hogy közben még valakinek arra is marad elég ereje, hogy fotózzon, mert de, érzem. Viszont ha nem mondom el, hogy igazán a fenti képről hiányzik a melós rész, akár csak a gép kormánya, valami, amivel küzdesz, a lentinál meg baromira zavar az újbóli túlélesítés, amit pedig már többször megbeszéltünk, akkor meg az van, hogy az a dilemma, hogy ha nem mondom el, akkor minek vagyok itt. Szóval örömöt nem elrontani akarva kell mondjam, hogy Feri, a hibák, amiket ismételsz megvannak most is, és ezeken érdemes lenne gondolkodnod, miért fontos pl számodra az, hogy sharpent erissz rá, mikor tudod, hogy csak rontani lehet vele. Hát, ez van. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Hogy miért ez lett nálam a Hónap képe? Mi parasztok tartsunk össze :-) Leglábbis a képet nézegetve én érzem a hajnali párás, nedves széna illatát, az elvégzett munka utáni "kellemes" fáradságot az izmaimban, a jóleső érzést, hogy “ez is megvan, még sincs este”, vagy reggel, ha kora hajnalban kellett menni bálázni, hogy ne hulljanak le a lucerna levelei. Hangsúlyoznám, hogy nem értek a művészethez semmilyen szinten, szóval művészeti/technikai elemzést tőlem ne várjatok, csupán ebben a hónapban számomra ez a képpár volt az, amelyik nem esett le a falról. Elfogult lennék? Biztosan. De szerintem mindenki az. (Kordás Zoltán)

Hozzászólások

Igen, egy traktor vagy munkagép részlet lehetne a képen, de még csak a közelben sem volt. Mert a munkát nem én végeztem, csupán szemléltem. A sharpent azt hiszem a mobilos képek utómunkáinál húzom túl olykor, valóban nem egyszer tetted szóvá, remélem végre tanulok belőle, köszönöm Zsolt!

Köszönöm, hogy hozzászóltatok. Köszönöm a választást. Köszönöm, hogy a júliusi termésből lesz mit választanom. Úgy érzem, sokunkban megtörtént a visszatekintés, és ha már a falon lógnának e képek, s ott álldogálva szemlélődnétek, csak annyit tehetnék, hogy széna-szalmaillattal ,,díszíteném,, a termet. Nem biztos, hogy ez jó ötlet lenne - így maradnak az emlékeinket idéző, néma visszatekintéseink.

Feri, gratulálunk, a júliusi adagból te válogatsz. :)

Nagyon jó képek. Mostanában láttam egy csomó bálát ami nylonba vagy mibe csomagoltan jött ki a gépből, gondolom valamiféle silózásos dolog lehet, különben nem lenne sok értelme a csomagolósdinak. Azért a kazalnak is volt előnye ahogy így a serdülő koromra visszagondolok, egy bálában marha kényelmetlen lehet majdnem minden ami egy kazalban igen kényelmes, kivéve a rakodását. Mindenestre már csak a mennyiséget is teknitve meg a hangulatot, vahogy nagyon illik nekem: "Mondhatjuk, térvén őseink porához: Köszönjük élet! áldomásidat, Ez jó mulatság, férfi munka volt! " Szóval nekem ez a kép pár annyiban szól a betakarítási munkákról, mint mondjuk Burns "John Anderson, My Jo"-ja a hegymászásról.

Jaa, igen ebben igazad van, ha a mélyére ásunk a történetnek az is árulkodó, régen kazlak voltak, meg ilyenek, a bálázás is kortárs dolog...

Köszi az észrevételeket Pista, a kor azonosítása nem tudom problémás-e, a bálák nagysága is időben ugyanott helyeződik el.

Na akkor még egyszer: Szóval nagyon tetszenek a képek Feri. Erősek lettek, szerintem a kapcsolat is, pedig az egyik a táj, a másik inkább önkép. A hátrafordulós képednél a sapkát én hanyagolnám, mert nagyon időbe helyezi a képet, pedig van benne valami kortalan. De így mindíg a 21.századhoz kötjük a sapka miatt.

Fú, Feri állati jók a képek, nagyon tetszenek. Az alsó geometrikus rendje, a ritmus, nagyon jó. A felső kép is remek, nekem lehet a sapka nem kéne. Nagyon időbe helyezi a képet, pedig a tartalom időtlen. Ha ezt referenciaként használod, akkor persze bocs, hogy itt túlgondoltam.

Új hozzászólás