BBoglár

Balaton Boglári naplemente a Sziget strandon.

A helyzet és helyszín jó. Az, hogy a horizont ferde, az baj, nincs indoka. A csillanás attól is lehet, hogy az objektíved koszos, szóval fontos a nap és a figurák is jók, de ez a csillanás zavaróan hat. (hegyi)
értékelés:

Lebuki

a Hévízi tóban egy kis "lebuki" madárka

Tudom, hogy baromi nehéz jól elkapni egy madarat úgy, hogy a forma is meglegyen, a színek is, a fények is, a helyszín is. Itt most a feje az, ami beleolvad a víztükör fodrozódásaiba, ez az, ami levon a kép erejéből, ami hibaként jelentkezik. Hát, a természetfotózás nem egy könnyű kenyér, sok türelem kell és idő hozzá. (hegyi)
értékelés:

Hévíz Tófürdő

A Hévízi Tófürdő nyári épülete a vízből.

Maga a kép fő dolgai jó tónusúak, jók a színek is. Amivel problémám van, az az, hogy egyrészt a vízszintest meg kellene találni, másrészt hogy így, hanyattdőlve olyan, mintha egy képeslapot fotóztál volna le a kezedben. Ez jót is jelent abban az értelemben, ami az épület színeit és tónusát illeti, de ezt majd máskor ki kéne korrigálni, lehetőleg az exponálásnál már. Oké, tudom, lehet olyan helyzet, amikor az eszközpark nem teszi lehetővé, vagy a helyszín, hogy magasabbra emeld, vagy jól korrigálj. Ilyenkor az is megoldás lehet, hogy több teret hagysz körben és az utómunkánál egyenesíted ki a dolgokat. Ez most egy csillag a belső világ okán, mert az rendben. (hegyi)
értékelés:

Bogláron

Balatonbogláron

Örülök ennek az önportrénak, mert bár láthatóan valami karsérülés után vagy, de mégis sikerült ennek ellenére is vidámságot csempészni a fotóra, és ez fontos dolog. Annyit mondanék javítandóként, hogy vagy egyenesre kell venni a horizontot, vagy ha valamerre elforgatod a képet, akkor kell találni valami új koordináta-rendszert, amiben új viszonyok, új függőlegesek vagy vízszintesek jönnek létre. Itt most talán az lenne a jobb, ha az eredeti vízszintet használod. Köszönet, várom a folytatást. (hegyi)
értékelés:

Bringám a lépcsőházban

Ma voltam virágot locsolni a nagynénémnél a Bartók Béla úton és a lépcsőházban letámasztottam a bringám amíg a zárakat nyitottam.

Üdv a Látszótéren! Jó ez a színpárosítás, a vörös és a kék elég dinamikus páros, erőt ad a képnek. Amire érdemes figyelni, az az, hogy legyen valami vízszintes vagy függőleges, mert most a billenésnek nincs indoka. El lehet forgatni egy képet akármennyivel, de akkor abban az új rendszerben, ami kialakul, abban kell legyen valami új koordinátarendszer, enélkül esetleges lesz az eredmény. (hegyi)