Noselfie

Hirtelen felindulásból az ablak előtt állva megörökítettem magam. Telefonnal előlapi kamerával, "távkioldóval". Használtam állványt is. Szeretem a régi fotókat. Ezen a képen erős kontrasztok vannak a régi fotókéhoz képest. Ez későn tűnt fel.

Sajnos az előlapi kamera nem sok mindenre jó, a telefonok nagy többségében nem túl jó a hátlapihoz képest, sok a zaj, kicsi a felbontás és a tónusterjedelem is bajos, a gép eleve betömöríti, hát, bajos, na. Itt is ez a gond. Ilyenkor meg kell reszkírozni, hogy a hátlapival dolgozol úgymond vakon, és többet exponálsz és ellenőrzöd, hogy jó-e, alkalmazhatsz jelöléseket is, hogy hova állj, támaszkodj, hogy benne legyél a képben. A másik az meg a régi kor. Értem, de a nagyobb kérdés, hogy hordtak-e pólót akkoriban. Nem. Vagyis ha régi hatást akarsz, akkor annak a ruhában is meg kell jelennie, ing, kabát, bármi, de póló, az nem. Mindennek ellenére ez egy jó portré lehetne, szóval ha van kedved, ismételd ezt meg ezeknek tudatában. (hegyi)
értékelés:

Dekoráció részlet

Ez a kép egy étterem dekorációjából kiragadott részlet. Próbálom visszahozni azt amit a kihagyott idő alatt elvesztettem. Várom a kritikáitokat!

Ahhoz, hogy igazán jól tudjanak működni a sötét tónusok, a kötél, nem sok kellene, csak egy keveset emelni a tónusokon a világos felé. Ez azért is lenne fontos, hogy a kagyló ne legyen ennyire koszos hatású. Magyarán volna ennek hangulata, de most annyira becsukódnak a tónusaid, hogy emiatt nem tudja felkelteni igazén az érdeklődését a nézőnek. Amennyire kivehető, a formai elrendezés rendben van. (hegyi)
értékelés:

Idő

Egy régebbi képem. Újra elővettem, átgondoltam és szerkesztett. Egy kicsit vágtam majd “kibontottam”. Szines volt de nem annyira hogy érdemes legyen megtartani a szineket, így fekete fehér lett.

Úgy mondom, hogy egy próbát megért, de nem javaslom azt, hogy csak úgy csonkolj, ha nincs rá egyéb indok. Leírták kommentben én se tudom jobban, hogy mi a baj ezzel, de te is érzed, ha már, akkor pontosan kell ezt csinálni. Ez a fajta vágás amúgy a reklám világából jön, ott kellhet, ott lehet létjogosultsága, mert ott a tér kellhet szövegnek, és ezért a lap szerkezetéhez alakítják a képanyagot, ezt hívják alkalmazott fotográfiának, ami sok meló, aztán a szerkesztő vagy emel a dolgon, vagy agyonveri. A lényeg: kérek egy ismétlést, vágás nélkül, mutasd be az órád. (hegyi)

Önarckép

Ez az első “leckém”. Arra gondoltam hogy kihasználom a mobil eszközök adta lehetőségeket és a telefonommal készítem el és szerkesztem is meg a képet. Ez két fotó egybegyúrva. Este a szobában vakuval készült.

Üdv a téren, ez egy határozott elképzelést mutató kép, még akkor is, ha én máshogy komponáltam volna, mert a bal oldali arcnál én meghagytam volna a másik szemet úgy, hogy a két fejet közelebb hozom. Ekkor is megmarad a zsinór, ami nagyon jó dolog, mert kapcsolatot teremt, de a jelenlét határozottabb lenne. Szóval jó kezdés, kérek még tőled önportrét. (hegyi)
értékelés: