Dinamika

A képet egy röplabdás sorozatból választottam ki, mert tetszik a kép dinamikája, nem csak maga a mozdulat miatt, hanem a háttérben lévő épület struktúrája miatt is. Canon 5D, 24-70-es obival készítettem.

Ez is jó ötlet. Persze, a szerencse hozhatta volna azt a labdát annyival beljebb, hogy le lehessen vágni az eget oldalról, de hát, majd legközelebb. Fentről picit vágnék, nem sokat, de ha kevesebbet hagysz a labda fölött, nő a feszültség. Jó a lány haja, alapvetően az oldja meg a mozgásélményt, de nem baj ez. Várom a folytatást! (hegyi)
értékelés:

Harmónia

A képet egy edzőteremben készítettem, ahol elég sok természetes fény volt, és erős árnyékok. Nagyon szeretek sportot a nem megszokott szögekből fotózni, így most is felmásztam a húzódzkodó keretre a kép készítéséhez. Canon 700D, 50 mm -t használtam.

Ez a kép is izgalmas, tetszik a megszállottságod, és hogy valóban új megközelítést mutatsz a sporttal kapcsolatban. Akár lehetne reklámkép is. Csináltam róla egy verziót, mert egyrészt a tónusokat a figurán előrébb hoznám, azaz erősebben kihoznám a sötétből, másrészt kimozgatnám őt a központból. Arra hívom még fel a figyelmed, hogy van néhány kosz a képen, a labda előtt, a srác jobb vállától a kép széléig, amiben maradt még világos rész, azt érdemes retusálni. (hegyi)
értékelés:
marosvolgyiandrea190426_3jav.jpg

Mez-telen

Természetes fényben a teraszomon készült a kép, Canon 700D, 50 mm. Szeretek üveget használni fotózás közben, mert érdekessebbé teszi azt, ami mögötte történik.

Kedvelem ezt a képed, mert van benne üzenet, mert érzékeny munka, tetszik a tónusvilága is. Két megjegyzés: az egyik, hogy valószínű forgattál rajta, így egy pici sávnyi maradt balra fenn, ami nincs levágva. A másik a fej fölötti tükröződés, ott lehet, hogy ha picit a tónusba belenyúlsz, visszább hozod, akkor nem viszi el a figyelmet ennyire. De abszolút jó irány, tetszik. (hegyi)
értékelés:

Tükörkép

A Hajógyári sziget egyik lerobbant épületében készült a kép, ami tele volt törött tükrökkel, mivel az épület régen egy szórakozóhely volt. Tetszett a hely hangulata, és furcsa volt így járkálni benne, hiszen még emlékszem évekkel ezelőtti állapotára. A nagy üvegfelületek miatt rengeteg természetes fény volt- A képet Canon 700D, 50 mm-rel készítettem. Ez az első portréim egyike volt, és nagyon tetszett a srác arca, ezért kértem fel a fotózásra. Az egész sorozaton ezt a "tükör" motivumot próbáltam végigvinni.

Kedves Andrea, ez egy jó ötlet, tetszik a megoldása is, néhány technikai megjegyzéssel. Az egyik, hogy nekem ez nem álló, legalábbis nem ennyire. A vállnál vágható lenne szerintem. A másik, hogy talán ha mozgat a modell oldalra még a tükörből, akkor elválik egymástól a két forma, és az önmagában álló tükördarab erősebb hatást adna. A harmadik és talán legfontosabb az az élesség, pontosabban a mélységélesség kérdése. Mivel a modell háttal van nekünk, ez eleve átviszi a tekintetet a tükörre, nincs miért leválasztani a két dolgot egymásról, sőt, épp az lehetne izgalmas, ha az eredeti és a tükörkép nagyobb mélységélesség használatával térben egy síkra lenne hozva, mert akkor a tekintet ide-oda mozogna a két formán. Jó munka, tetszik, várom a folytatást. És jó lenne az első leckére is kapni tőled képet, az önportréra, mert az a bemutatkozás is, és izgalmas terep ráadásul. (hegyi)
értékelés: