Mert valahová tarozni Kő!

Újra megpróbálom az első feladatot teljesíteni. Egész szép természetes árnyékot csinált egy társasház udvarán a napfény, csak a karom nem volt hosszabb hogy több tér legyen a képen.

Örülök, hogy újra próbálkozol, ez fontos, ráadásul elég jó eredmény is jött ki belőle, összehasonlítva az elsővel itt mondani akartál valamit ezzel és ehhez kerested a fényeket, formát, mindent, szóval öröm ez, jó meló. Kicsit talán ha magasabbra állsz, nem sokkal, csak pár centivel, még jobban közéjük tartozol, és a nyakad is látszik valamennyire. (hegyi)
értékelés:

Családfa

Ez a fa egy igazi örökség az őseimtől, akik, amikor Szerencsen letelepedtek akkor ültették ezt a családi krónikák szerint ebben az évben 130 éves császárkörtefát, ami ilyenkor mutatja a legszebb alakját. A fa koronája közt látszanak, a Cukorgyár megmaradd kéményei. Szomorú mementó hogy a fa és a gyár egy idősek lennének, ha az utóbbit 2007-ben le nem bontják. Sajnos tényleg igaz, amit ükapáink verejtékes munkával felépítettek azt, mi egy tollvonással leromboljuk, mert csak ehhez értünk ez a mi píszí generációnk. :(

Elolvastam, amit írtál, értem is. De ez nem fér egy képbe így. Vagy gyár és szomorú sztori, vagy körtefa. Ezt előre el kell dönteni, ez fogja azt megmondani, merre megy a fuvar. Azaz, ha körtefa, akkor menj alá, szeresd, ne így távolról, mindenféle oda nem való részlettel, hanem úgy, hogy érezzem, hogy neked ez az örökség mindennél fontosabb. A helyszín láthatólag nem engedi meg azt, hogy egymagában tornyosuljon, mert sok minden más is van, így ahogy írtam, nem marad más, közel kell menni. (hegyi)
értékelés:

Békeidőben

Kecelen készült a kép.

Amit megláttál, az érdekes, de nem ebben a napszakban. A sok fény nem adja ki a teret, sok zöld marad árnyékban, és ami még fontos lenne, hogy fenn bennhagytál egy háromszöget, ami hiba. Fentről simán lehet az utolsó levélnél vágni, lenn viszont ahhoz, hogy még érthetőbb legyen az abszurditás, több kéne. (hegyi)
értékelés:

Reggeli esős hangulat

Egy reggelen metróra (ubahn-ra) várva készült, telefonnal.
/Bécs-Perfektastraße/

A vignettálás sok - bekormolódnak a sarkok. Ennek kevesebb, mint fele is elég lenne, hogy összerántsa a kompozíciót, ha egyáltalán kell vignettálni. A helyszín és a formák izgalmasak, jó a nézőpont is, amit használsz, talán majd arra kell több figyelem, hogy mi történik a képhatárnál, milyen formák vágódnak ketté. (hegyi)
értékelés:

Azarcom

András, üdv a téren. Azt már sejtik szerintem, akik feltöltenek hozzánk, hogy az első önarckép általában 3 csillagos, mert ebben a köszönet is benne van, hogy bizalmat szavaztatok, másrészt bátorítás is. Itt is megvan ez, de egyben ismétlést is kérek, mert azt azért nem lenne rossz megoldani, hogy több fénnyel dolgozz, mert most annyi a zaj, hogy az zavaró. A zajjal amúgy nincs gond, de a digit gépek zaja nagyon más, mint az analógé, csúnyább, na. Ezt úgy lehet, hogy adsz elég fényt, hogy 4-800 isonál ne kelljen feljebb menni, és utána az expo idővel oldod meg, hogy menynire legyen tónusban világos vagy sejtelmes. Több mozgástered marad, ha van anyag abban a képben, mintha úgy kell "kínozni", hogy kijöjjön valami. Várom tehát az önportréd. (hegyi)
értékelés: