Fények, formák, vonalak

1/800, f3.8, iso160, 4,5 mm, kompakttal
Fények, formák, vonalak. Mások számára unalmas lehet? Engem megfogott.

Reggeli a felvidékieknél

1/40, iso160, 3.8 Még régi kompakttal. (Vajon mire elég manapság) egy kompakt képminősége?

Naplemente

Először lefényképeztem a tavat. Majd ahogy hátrébb léptem, és a falevelek keretet adtak a képnek, az árnyékokkal egy szívet formáztak, megtetszett mint kompozíció.

A szív formázás nem annyira van meg, de az, hogy hátrébb léptél, döntő fontosságú. Ugyanis ettől lett kép abból, amit ott láttál, mert kell az a levél keretezés. Főleg, hogy nem csak a forma van meg, de van színe is, tónusa is a leveleknek, ez a mélyvörös baromi jó. Egy ujjnyit balról vágnék. Ugyanis az ott már nem ad hozzá, viszont ott elvesznek a tónusok, szóval ha vágod, egységbe kerül minden. (hegyi)
értékelés:

Faház

Nem tudom, direkt így nevelték-e ezt a két fát de inspiráló :)

Néztem ki bután a fejemből, faház, faház, oké, de hol van - aztán jé, hát persze! Jó ez, tetszik, szépen dolgozol a tónusokkal, emiatt is sikerült az, hogy ne elsőre ugorjon be a megoldás, mert annyira jók az ágak, hogy azzal voltam elfoglalva, nem az összképpel. Én lehet, hogy lentről vágnék, hogy feszesebb legyen a kompozíció. Köszönöm! (hegyi)
értékelés:

Jégvirág

Csodálatos, hogyan fürdőzik a pampafű az évszakokban. Minden nap vonzza a tekintetem. Nehéz átadni képen, mint amit látok/érzek, de megpbáltam. Makro lencsével valószínű, hogy élesebb lett volna, de az még sajnos nincsen.

Ez szép lett, nekem is van pampafüvem, de ilyennek sose láttam, nyilván ez amiatt is van, hogy talán az enyém védettebb helyen van, így nem éri ennyi eső vagy mi. Nagyon jó formákat láttál meg, szépen is komponáltad, erős a dinamikája is. Hogy kell-e a kékítés, ebben nem vagyok biztos, én szeretem, ha a fekete-fehér nincs módosítva. Várom a munkáid! (hegyi)
értékelés: