Hegyi Zsolt-2011-10-09 14:23

Barátnők

Igazából nem nagyon akarom magyarázni. Ez a két lány a többiektől elvonulva, elmélyülten beszélgetett. Tetszett a hangulat, e miatt figyeltem fel rájuk és fényképeztem le őket.

A kép tetszik, nagyon jól üzen a barátságról, ami nem tetszik nekem az a távolságtartás. Nagyon sok mindent akartál egyszerre ábrázolni: a kis cipőket, a tárgyakat, amik egyébként maguk megérnének egy fotót, ezt a két lányt, ahogy szedeget, de neked fontos volt a háttérben az is, hogy közben a többiek a tengerbe futnak be, meg az ég is, szóval nagyon sok minden. Ha egy kicsit közelebb mész, megválasztasz egy olyan helyzetet, ahol ők közelebb kerülnek, nagyobbakká, óriásokká nőnek, akkor az ő kapcsolatuk is óriássá nő, és háttérben megmaradhat a tenger, a kiscipők is. Ha magadnak az óramutató járásával ellentétes irányba elindulsz, fordulsz egy picit a nap felé, akár bevállalva a sziluettes közlést is, akkor lehet, hogy ez az üzenet létrejön. Most, ahogy látom, képeslapszerűbb lett az egész, főleg azzal, hogy a mélységélesség tulajdonképpen mindenütt megvan. Ez is azt erősíti, hogy kétdimenziós az egész. A mélységélességet meg kell választani ott, hogy ha a két kislány érdekes, akkor ott hozok döntést. Nyilván, kérdés, hogy azzal a masinával, amivel most dolgozol, ezt lehet-e befolyásolni, de az ötlet tetszik. (hegyi)
értékelés:

VV Pityu

A helyzet az, hogy megirigyeltem Alekoszt, Majkát és a többi sztárt. Elhatároztam, hogy a nyomdokukba lépek. Az első lépés sikerült. Benne vagyok a tévében, a saját készítésű valóságshow-mban. Már csak tovább kell jutni. Szavazzatok VV Pityura!

Ismerjük ezeket a valóságshow helyzeteket, és nagyon jó ez a gesztus, nagyon jó ez a megfigyelés, ami itt, mint humor, mint vicc megvalósul, és érdekes az a helyzet, amit itt látok, mert ez olyan, mintha Keanu Reeves-t látnám a kis hétvégi házába bezárva, és köszönne felénk. Ráadásul erre erősít rá az is, hogy ezeknek a képernyőknek domború valamennyire az eleje, ez a domborúság a kamerákra is utalhat, tehát ha nagy látószögű képet akarok, akkor kicsit érdekes lesz a perspektíva torzítás. Ez is egy jó dolog, nem is tudok ebbe nagyon belekötni, rendben van az egész, úgy, ahogy van. A labortechnika az, ami rásegíthet erre, hogy egy pici maszkolással még inkább előhívni ezt a képet, ami a képernyőre bekerült, de ennél többet nem kell ezzel vacakolni. A kompozíció is rendben van, az állólámpával, a polccal, a képpel, a pózzal, úgyhogy ezt nagyon köszönöm. Hogy mi az összefüggés abban, hogy István magát, mint egy valóságshow szereplőt látja, ez megint érdekes filozófiai kérdéseket vet föl, de én azt gondolom, hogy dolgozzon tovább, aztán meglátjuk, hogy ennek a filozófiai útnak mekkora a létjogosultsága, de mindenképpen érdekes és izgalmas felvetés, megvan a három csillag, és a leckemegoldás is. (hegyi)
értékelés:    

A kakukktojás

Ezek a kedves emberek megengedték, hogy együtt fényképezkedjek velük. Annyi csalás van a dologban, hogy állvány helyett a lányom tartotta a gépet.

Nagyon furcsa ez a háttér, amit István talált itt magának az önportré elkészítéséhez, irónia, humor van benne, egyébként a képen ő engem Nicolas Cage-re emlékeztet. Nem tudom megmondani, hogy mi az oka, de mégis van valami ilyen párhuzam számomra. Jó a megfejés, dinamikus ez a sárga, jók a figurák, a ritmusok, szóval nekem ez abszolút korrekt megoldás, és tetszik az ötlet. Remélem, hogy István ebben a ritmusban folytatja a többi leckét is, várom őket. (hegyi)
értékelés:    

Lebegés

A koreográfia nagyon légies volt, így volt alkalmam próbálkozni néhányszor.

Kedves István, remélem, hogy az első leckével elindított folyamatot is folytatni fogod, mert ez a felvétel ígéretes látványt nyújt. Amivel vitatkoznék az a háttér tónusrendje, ugyanis azáltal, hogy ilyen sötétre van véve a függöny, egyrészt az anyag hullámai meszesedni kezdenek, másrészt a modell bal lába nagyon beleolvad a háttérbe. A pillanatot és a gesztust jól elkaptad, és a kompozíció is jól sikerült. (hegyi)
értékelés:

Szőr Kállai

Köszöntünk itt, az Estiskolán, érdekes kép, jó ötlet, a kivitelezés is rendben van, szép színek, szép fények. Volt már ilyen az Estiskola történetében, de ez nem jelenti azt, hogy ez ne lenne egy jó megoldás. Szépen van világítva is, jók a formák, jók a ritmusok, köszönöm szépen, ez egy jó indulás, várom a folytatást a második és harmadik leckére is. (hegyi)
értékelés: