Éj

Éj

Egy esti ködös kép. Ősszel, amikor már lehullottak a levelek, minden elkezd beszürkülni, hamar leszáll az este és vele együtt a köd is. Ilyenkor szoktam útnak indulni fotózni, általában egymagam, mert így jobban ki lehet bontakozni szerintem, mert csak arra figyelsz amit csinálsz. Szeretem az esti fényeket, egyik legfőbb témáim közé tartozik.

Beszéltünk a keretezésről elég sokat, mondtam is a hozzászólásoknál, hogy az elemzésben erre külön ki fogok térni, tehát akkor kezdjük ezzel. Azért tartom ennél a képnél elfogadhatónak ezt az alsó-felső csíkot, mert a film világába visz minket, és olyan utalást ad, mintha ez egy filmből kiragadott részlet lenne, és a kép belső törvénye, ritmusa is erre ad utalást. Ritka eset, amikor azt mondom, hogy van létjogosultsága ennek. Nyilván ez azt is jelenti, hogy enélkül is működik a kép, de elfogadható az, hogy itt most rákerült ez az utólagos keretezés. Maga a kép nagyon érdekes attól, hogy az a színvilág, amit ez ködös, párás esti helyzet létrehoz ebben a kékes fényben nagyon izgalmasan ritmizál és hoz egy hátteret, ráadásul nem csak a mélységélesség az, ami itt most térbe helyezi ezt az egészet, hanem ettől a szín-játéktól van az egésznek ilyen háromdimenziós érzetet. Erre persze rásegít a perspektívajáték a padokkal, tehát jól megtaláltad azt a pontot, hogy hol kell elhelyezni saját magadat ezen a képen ahhoz, hogy a fő figura nagyjából színhelyesen ábrázolódjon ezzel a zölddel meg vörössel, miközben maga a háttér ezt a színpadi hatást tudja érvényesíteni. Köszönöm szépen. (hegyi)
értékelés:    

Én

Én

Folytatódik az őrület, most rögtön mondom: megvan a második lecke megoldása is. Abszolút egyetértek ezzel a képpel, nagyon jó az, hogy ezzel a kékkel ritmizál a pulóver, és ehhez ez a hátsó zöld, ez a vízzöld egy jó ritmust ad, sőt, a háttérben még felfedezhetjük a kékeket. A testforma, a fejbillentés, ahogy ide ez a kép bekerül, minden nagyon izgalmas, jó a dinamikája az egésznek. Egyetlen egy dologgal nem értek egyet, erre figyelj majd legközelebb oda: ha ennyire erősen tudsz komponálni, akkor tessék odafigyelni a kezedre. Most ez a csukló, ami a kép aljába kilóg, ezzel a csonkolással előnytelen, ráadásul elviszi a figyelmet az arcról, mert ez ugyanaz a rózsaszín forma, mint az arc, tehát nyilvánvaló, hogy valamilyen ismétlés, és elkezdi megbontani ezt a dinamikát, ami létrejön a képen. Lehet, hogy ha egy kicsit még jobban lógatod a kezedet, akkor a pulóvernél tudsz vágni. Nem akarok tanácsokat adni, hogy mit lehet létrehozni, de az ott nekem hibádzik. Ettől függetlenül megvan a három csillag és a leckemegoldás is, várjuk a folytatást. (hegyi)
értékelés:    

Helló mindenkinek!

Helló mindenkinek!

Hát szia Máté, zseniális a kép, nagyon dinamikus, nagyon jó, ráadásul humoros ahogy a leckét megoldottad, ugye arc nélküli portré, erre az arcod elé teszel egy papírt, nagyon köszönöm, a városi kultúrának egy szobai megjelenése, hajrá tovább! (hegyi)
értékelés: