Szemtől szemben

Várva várt épület…SOROZAT_03
Szlovénia első mecsete 2020 évében nyitotta meg kapuit Ljubljanában. Az utolsó volt Jugoszláv állam, amely mecsetet kapott. 1960-as évek végén nyújtottak be először kérelmet mecset építésre. 2013 – ban az építkezés kezdetét vette Ljubljana félig ipari területén. Az épületet különösen az teszi izgalmassá, hogy nem követi a hagyományos mecsetek tömegformálását, új módon közelít a tradícióhoz. Mostanáig a muszlimok bérelt sportcsarnokokban vagy épületekben tartottak szertartásokat. Az Iszlám Kulturális Központ épülete a város elhanyagolt rozsdaövezetét vonja be a város kulturális vérkeringésébe, egyúttal egy helyi közösség számára használható, hiánypótló közösségi teret hoz létre.

Kettesben

Szépen futnak a vonalak, jó a ritmusa a képnek, a tőled megszokott minőséget kapjuk formában. Amivel bajom van, az a szürkeség, az a fád fátyol, ami az egészen rajta van. Lehet ez kontrasztosabb és világosabb, jót tenne neki a dinamika, hiszen a forma is erre utal. És Áron, akármi is van a karanténnal, ha lehet, várnám a képeid, talán épp most lenne itt az ideje annak, hogy kicsit befelé is dolgozz, magaddal, ami eddig a sok épületfotó mellett elmaradt. (hegyi)
értékelés:

Elszalasztott lehetőség

Portugália

Itt is a függővel van valami. És itt nekem sok az ég. És még valamit hadd mondjak. Oké, neked az épületfotó megy, élvezem a képeid, jól csinálod. És nem azt akarom mondani, hogy ne küldj ebbe a leckébe, mert mondom, üdítően jó képeid vannak. De ez a komfortzónád, és nem nagyon látom, hogy ki akarnál jönni, márpedig ki kéne. Első lecke. Kérlek. És ezek mellett a képek mellett azért a többi leckét is próbáljuk megoldani. (hegyi)
értékelés:

Elvesztett emlék

Portugália

Jók a színek és tetszik, hogy mindig igyekszel valami cselekvést, embert belekomponálni a képbe, ez az arányok miatt is fontos, meg hát egy épület mindig valami viszonyrendszert is kialakít maga körül. Abban nem vagyok 100%-ig biztos, hogy a függőleges most valóban az, bonyolult a forma és a perspektíva ahhoz, hogy ez egyértelmű legyen, nekem mintha dőlne balra. Lehet, hogy ez a kerítés miatt van, nem tudom. (hegyi)
értékelés:

Szélcsend a viharok között

Nagyon tetszik a hangulata ennek a képnek, a szabadság, a nyugalom, és mindehhez az épített környezet, a tervezettség, aminek szabadságát épp ez a környezet adja meg, szóval minden szuper, egy dolgot kivéve, azt a fél fokot, amit dől most a horizont. Értem én, hogy skurcból fotózva a vonalak picit szét fognak tartani, de a szem bele akar valamibe kapaszkodni és ez a móló vízszintese lesz. Ennyi csak a bajom. (hegyi)
értékelés: