Medúzatemető

Medúzatemető

Olyan ez, mint egy idegenek által megszállt terület, egy ilyen UFO temető, nagyon érdekes megfigyelés. Azt gondolom, hogy ez egy jó ritmusban megoldott kép. Megint azt mondom, hogy talán a kép felső részéből vágnék egy hajszálnyit, hogy az a rész, ahol kilyukadt az ég, az már ne kerüljön rá erre a fotóra. Próbáld ki, hogy a tenyereddel letakarod a kép felső részéről ezt a pár millimétert, és máris egybe van a kompozíció. Ettől függetlenül megvan a 3 csillag és a leckemegoldás is. (hegyi)
értékelés:    

3\4

3\4

Jó a dinamikája és az elosztása a képnek. Első nekifutásra azt mondtam volna, hogy talán meggondolandó lenne, hogy a kép jobb oldalából vágjunk, de végül is egyetlen egy oka van annak, hogy ez felmerült, mégpedig az, hogy az ég egy kicsit kilyukadt. Némi utómunkával, ha mást nem is, de talán a kékséget vissza lehetne oda csempészni, és akkor kevésbé lenne ez ennyire erős, mert a legvilágosabb rész most az égen ez a lyuk. Ha ezt letakarod az ujjaddal, akkor a kép belső dinamikája egyből élni kezd. Tehát, ha van probléma a képpel, akkor ez. Persze élőben is lehet várni, hogy majd úgy vonulnak el a felhők, vagy úgy mozog ez az egész, hogy ez rendeződjön, de ez sok időbe telik. Azért érdemes néha ezt az időt megvárni, nem biztos, hogy el kell rohanni a helyszínről. Most ez az egyetlen kérdés a képpel, egyébként az ötlet rendben van. Utómunkában ez azért rendezhető lenne, úgyhogy a 3 csillag megvan a képre, várom a folytatást. Kedves Péter, kérlek, hogy a tempón egy kicsit növeljünk. (hegyi)
értékelés:    

Stage Diving

Stage Diving

Rajongók álma.

Stage diving, méghozzá nagyon jó ritmusban ábrázolva, gratulálok a pillanathoz neked, mert monitor előtt ülve bármennyire is egyszerűnek tűnik, de a valós helyzetben nem könnyű elkapni azt a pillanatot, amikor a tömeg és a zene hatására elszabadulnak az indulatok. Jó az is, hogy a horizonttal játszol, szóval ez egy jól megoldott feladat. Arra viszont figyelj, hogy a vízjelezésnek sok értelme nincs, viszont elviszi a figyelmet a képről, ráadásul ha már mindenképp muszájnak gondolod ráírni a képre, akkor tedd ezt kézzel, ne valami idétlen betűvel. De ha kérhetem, akkor tekintsünk el ettől a ráírogatásról, mert ez nem profi dolog. Aki lopni akar, azt ez nem tartja vissza semmitől, de lényegesen rontja az élvezeti értéket. Várjuk a munkáid, ne hanyagolj minket. (hegyi)
értékelés:    

Let it Bee

Let it Bee

Egy darázs portréja velem.

Nagyon tetszik az a blazírt fej, ahogy szemléled a zsákmányállatot, szegény kis méhecske sorsa megpecsételődött, még pár pillanat és hamm! Na, szóval tetszik, kérek még tőled önportrékat, arc nélküli első leckéset, másodikat és harmadikat is. (hegyi)
értékelés:    

Light

Light

Nagyon érdekes, hogy ezzel a záridővel és ebben a fényben a víz olyanná válik a képen, mint az olvadt fém. Jó, ahogy az életlenben tartott lombok keretezik a kompozíciót, jó a téma is, szóval megvan a három csillag. (Péter, önarcképek, első 3 lecke! :) ) (hegyi)
értékelés:

Guests

Guests

Az ötlet tetszik, a kivitelezéssel van némi problémám, ugyanis ha mindezt úgy oldod meg, hogy a modelledre valami vörös vagy bordó blúzt adsz, de tulajdonképpen a színe majdnem mindegy is, csak ne mintásat és ne a feketéhez közelítőt, és a hátteret is világosabbra veszed kevéssé szűk kivágással, akkor egyből élni kezd a poén is a filmekkel, ráadásul nem érzi az ember azt, hogy be van zárva ebbe a dobozba a szereplőnk. Ha van elég filmtekercs, akkor ez akár aktban is elképzelhető lenne. Érdemes lenne ismételni, kipróbálni talán, amit mondok, hogy mit mutat, merre viszi el a mondanivalót. Azt is lehet, hogy minden sötét, de a szőke haj miatt nehezen lehet úgy bevilágítani, hogy a sejtelmes derengésből csak a filmcsíkok csillanjanak meg és a modell arca. A mintás ruhát azonban mindenképpen lecserélném. Ismétlés, és itt is mondom, hogy az első három lecke nagyon fontos lenne. (hegyi)

Hegyi Zsolt-2012.03.01. 20:10

10

Örülök ennek a képnek, mert végre nem egy szokványos kisállatképről van szó, hanem itt valami erős kommunikációs helyzet van a gazda és a kiskutya között. Nem tudom, hogy itt orvosnál vagyunk-e, és ez egy vizsgálati helyzet, és azt kell megnézni, hogy mindene egyben van-e a kutyának, vagy csak játszunk vele, hogy milyen aranyos, tényleg az, ha jól látom labrador kutya lehet, vagy talán büntetési helyzet van, mert valami rosszat csinált a kiskutya, de mindenképpen érdekes a kép. Ezek megint olyan dolgok, hogy az élet mindig másképp rendez, mint ahogy mi azt gondoljuk, én egy kicsit bánom azt, hogy az egyik praclija lemaradt a képről, de ettől függetlenül a három csillag megvan. Péter, jó lenne, ha az első három leckével elkezdenél foglalkozni, nem véletlenül kezdünk azzal. Az első három lecke, az önarcképek azok, amivel bemutatkozunk egymásnak. Próbáljuk meg azokat is megoldani. Szeretném, ha a társaság is ismerhetne egy kicsit téged, és beszéljünk az első három leckéről, aztán utána haladunk tovább, csak kérem, hogy csináld meg az első három leckét is. (hegyi)
értékelés: