A tökéletesség védelme

Az alap filozófiai elgondolás az lett volna, hogy a járvány idején még a tökéletes dolgokat is védeni kell, mit a piramist. De ezt nem biztos, hogy sikerült eléggé kifejezni. :) A kép készítéséhez, fogtam az ásvány piramisom, lefedtem egy üveg mécsestartóval és megvilágítottam fentről egy bicikli lámpával.

Gyertek utánam a fény felé

Kaptam egy doboz makaront... és annyira színes volt. Karanténban egy ilyen lehetőséget nem tudtam kihagyni. :D

Belépési pont

Ha már járványhelyzet... ez az albérletem bajárata, szépen kialakított "karantén zónával". Ha kintről bejövök, mindennek ami gondot okozhat a vonal mögött kell maradnia. Délutánonként az ablakom alatt kévézom és természetesen visszafele a poharak sem jöhetnek a vonalon belülre. :)

Karantén első hetek

Ez a kép hűen tükrözi az érzéseimet a karantén első heteiben. A rácsok mögött ott a szabadság, bent a nyomasztó bezárdság.

Így neveld a sárkányod

Ha ez a kép 25-30 évvel ezelőtt készült volna, akkor talán, nem lenne benne semmi különleges... de ez a kép tavaly készült a Balatonnál. :) Jó volt látni, hogy vannak még olyan gyerekek, aki így is szeretnek kikapcsolódni.

Van ebben a képben valami furcsaság, olyan, mintha késő este készült volna, legalábbis a háttér, amit látunk, az sötét, éjjeli, a szereplők és a fű meg nappali, a kettő együtt szokatlan. Ami tetszik, hogy a felnőtt és a gyerek között jól értelmezhető a kapcsolat, és ez így egy szerethető üzenetet ad. Viszont a háttér furcsasága miatt van ebben valami vészjósló is. (hegyi)
értékelés:

Szelfi?

Szerettem volna, egy kicsit megfricskázni a szelfik világát. Mert manapság minden erről szól. Az ÉNRŐL! Csak az a fontos, hogy megmutassuk az "álomvilágot."

Üdv a Téren, én ezt a bemutatkozást kedvelem. Egyrészt van humora, másrészt egy igen egyszerű eszközzel, egy képernyővédő fóliával megoldottad azt is, hogy a figyelem fókusza a fejeden legyen, azt is, hogy tónusban kiemeld és azt is, hogy egyfajta reflexiót adj a szelfi készítés instagramos világára. Köszönet, várom a folytatást! (hegyi)
értékelés:

Egy pohár egyiptom

Karácsonyra kaptam ezt a gyönyörű ásvány mini piramist. Mint minden ásványt ezt is sóban kell tisztítani. Amikor megláttam már vettem is elő a gépet, nagyon megtetszett a lehetőség. Már csak egy bicikli lámpa hiányzott a megfelelő fényhez. Ezzel a megvilágítással talán még elvontabb és érdekesebb lett. :)

Izgalmas játék, amit mutatsz, elsőre azt hittem, valami szuper közeli egy ceruza hegyéről. Jó ritmus, a formák, a tónus is oké. Jó lenne látni munkákat tőled, neked is mondom, hogy ha már itt a COVID, karantén, hómofisz, adhatnál akár portrés helyzetképet, hogy telnek a napok. (hegyi)
értékelés:

Keverem, kavarom

A kép ötlete akkor pattant ki a fejemből, mikor zabkása készítés közben nagyon besűrűsödött a kása és csak forgott a tál. Akkor készítettem is egy képet, de nem tetszett a végeredmény, nem volt elég homogén a háttér. Nekiláttam újra, de nem volt zabkása. :D Ezért grízt, rizst és vizet kevertem össze, hátérnek pedig fogtam egy sima tálcát. Ez már tetszett... de olyan színtelennek éreztem. Így fogtam és színes vitaminos fiolákat raktam a trutyiba és már csak keverni kellett. :)

Szuper, hogy leírod a processzt, hogy hogyan is jutottál az eredményig, mert így egyrészt a többiek is okulhatnak, kipróbálhatják, de te magad is vissza tudsz később a lépéseken menni. Az ötlet jó. De akkor igazán jó egy geg, ha van benne valami poén még. Tehát ez mondjuk az alap, mint egy színházi színpad. Neked kell cselekményt tenni mellé. Hogy ez mondjuk egy legófigurákkal megjelenített történet az ufóról, ami a konyhába szállt, vagy a mágikus séf mutatványa, ahol a tál forog, de a séf kezei nyugalomban vannak, mindegy, a te dolgod ezt kitalálni, szóval egyrészt szuper az ötlet, az irány, de folytatnod kell. (hegyi)
értékelés:

Balatoni öböl

Nyári balatoni öböl. Ebben a képben számomra benne van a balatoni hangulat kis szelete.

Elfogadom, hogy tetszik ez a hangulat neked, ami egy kicsit engem zavar, hogy ennél picit jobban szeretném érteni, mi a sztori, ezért hogy ennyire sötétek még a középtónusok is, elveszik minden részlet és így külön életet kezdenek a formák élni. Értem, fontos az olajszerű hatás a vízen. De utómunkában azért a víz környezeténél lehetne picit emelni a tónuson. (hegyi)
értékelés:

Egy vagy több?

A képen számomra az a különleges, hogy a madarak olyan összhangban repülnek a szabadságszobor felett, mintha egy madár több fázisban lenne lefotózva, pedig nem. :)

(Vad)macska

A kép a Budakeszi vadasparkban készült. Ők is csak macskák, csak kicsit nagyobbak. :) Az örök dilemma sem maradhatott el... fekete-fehér vagy színes. Talán... jól döntöttem.

Gonosz zsömle és virsliarcok

Ez egy pár éve készült kép, épp főzés közben. A gonosz zsömle és a mérges virsliarcok, szerintem érdekes összhangot adnak.

Sárkányölő

Egy képet már láttam itt a citadelláról készült egyik szoborról. Sajnos most nem találtam meg. Gondoltam egy teljesen más perspektívában mutatom meg a másik szobrot. A sietség és a lustaság (obi csere) nagyban közrejátszott a végeredményben. :)

Katona

Vannak olyan képek, melyeknek története, talán örökre titok marad. :)

Tom és Jerry

A kép már több éves. A volt párom családi macskája, épp "vadászat" közben.